10 grunner til at jeg elsker å jobbe som personlig trener

Ved siden av å være osteopat og foreleser, føler jeg meg veldig stolt over å inneha tittelen Personlig trener. Her kan du lese litt om hvorfor jeg har jobbet med dette i snart 10 år.

1. Lifechanging! Du kan være med på å endre et persons liv. Et barn kan ha moren eller faren sin i 10-15 år lengre. Noe av det mest spennende er den enorme effekten du kan ha på et menneske. Ikke bare med tanke på utseende og vektnedgang, men kanskje det aller viktigste- hvordan psyken påvirker personen videre. Mange kjenner til de fantastiske bieffektene som treningen gir. Hvordan trening gir utskillelse av endorfiner, selve lykkeruset vårt. Hvordan fremgang gir mestringsfølelse og selvtillit, og hvordan selvtillit påvirker flere andre aspekter i livet- både på jobb, i hverdagen og hjemme. Dette er bare én av grunnene til at jeg alltid kommer til å jobbe med mennesker og trening. Man kan påvirke mennesker, ikke bare fysisk, men også psykisk, ved å drive personlig trening.

2. Sosialt! Kontakten du får med kunden din er utrolig spennende. Denne sosialiseringen er veldig viktig. Mange kunder er ofte travle personer som flyr mellom møter, henting i barnehage, kjøring av unger på trening, reising, samt rekke egen trening mellom alt annet. Når man trener en person to til tre ganger i uka, blir man fort en av «de nærmeste» til denne personen, sett bort fra kone og barn. Da har du en enorm påvirkningskraft i din jobb med tanke på akkurat denne kunden. Å være personlig trener gjør at du hele tiden er i kontakt med mennesker. Sosialisering er noe av det viktigste for å ha et sunt og lykkelig liv. Dette gjør godt, både for kunden og PT´en.

3. Varierte kunder og varierte dager! Som Personlig trener møter man mange ulike typer mennesker. Det finnes utrolig mange spennende personer der ute. Alt fra travle businessmenn og kvinner, til hjemmeværende småbarnsmødre/fedre og studenter. Alle disse menneskene bidrar til at du som PT lærer deg nye ting innenfor nye områder man kanskje ikke visste så mye om fra før. Om det er investoren som forteller deg om aksjer, lånebetingelser og boligmarkedet, eller om det er sykepleieren som snakker om hva hun gjør på jobb innen gynekologisk avdeling. Jeg er av den oppfatning at absolutt alle har noe å lære av hverandre- både i form av kunnskap, utdanning og livserfaring. Her får du bygd relasjoner og nettverk på mange ulike områder. Disse kundene kan også være med på å skape muligheter for deg senere. De varierte kundene gjør også at du får en variert hverdag. Ingen dager er like.

4. Et springbrett for videre utdanning og kursing! PT-utdanningen er hos mange første dykk inn i helse- og treningsbransjen. Ofte forelsker man seg i denne bransjen, og fortsetter gjerne utviklingen i form av videreutdanning og kursing innen temaer som behandling, medisin, ernæring, trening og mental trening. Å jobbe som personlig trener er bare starten på noe som kan være en utrolig spennende utvikling.

5. Et yrke som alltid er i utvikling! For å være en dyktig personlig trener, er det viktig å oppdatere seg på det nyeste. Det er en bransje som hele tiden er i utvikling, og man kan aldri sette seg ned i sofaen og si man kan alt. Det gjør at du hele tiden holder deg på tå og hev, og det gjør det hele mer spennende og interessant. Å oppdatere seg på ny kunnskap vil gi en ny giv i jobben, og gjøre deg til en bedre personlig trener. Å stadig utvikle seg gir en god følelse, og man kan ha god samvittighet for at du gjør det beste for kundene din.
_DSC2592-Edit

6. Mange muligheter innen helse- og treningsbransjen! Å jobbe på et senter som personlig trener er bare en brøkdel av hva du faktisk kan gjøre etter endt PT-utdanning. Du kan reise rundt og holde foredrag og kurs innen ulike temaer. Liker du å skrive, finnes det mange nettsider som betaler deg for de artiklene du skriver. Man kan jobbe som personlig trener over nett for å ha en bi-inntekt til den «vanlige» jobben. Du kan ansettes gjennom en bedrift for å ha bedriftstreninger, her er det også ofte bedre betalt per time. Du kan være trener for et idrettslag eller idrettsutøvere innen ulike idretter. Mange velger også å starte sin egen bedrift for å bestemme sin egen hverdag. Mulighetene for å jobbe som ambassadør for et treningsmerke er også til stede. Her kan du få gode avtaler gjennom gratis påfyll av treningsklær, kosttilskudd og lignende. Ellers har du muligheten til å videreutdanne deg mer innen de temaene du etter hvert brenner mer for.

7. En aktiv jobb! Dette er heldigvis ikke en stillesittende jobb. Man beveger seg mye i løpet av dagen. I tillegg til mye gåing blir det en del løfting og annen fysisk aktivitet i jobben. Har man en del timer i løpet av dagen, er det ikke uvanlig å komme opp i mot 15 000 skritt i løpet av en dag. For en kontorist vil ikke denne hverdagsaktiviteten være like lett å opprettholde i løpet av jobbdagen.

8. Du skaper din egen arbeidshverdag! Du bestemmer selv når du jobber. Vil du ta deg en måned i Australia, er ikke det noe problem. Man kan ha timer tidlig på morgenen for de som er A- mennesker, mens de som liker å sove litt lengre kan ha timer på ettermiddagen. Er det plutselig en reise, en fotballkamp eller et kurs du ønsker å hive deg med på, er det du selv som bestemmer om du har tid eller penger til det. Du er sjeldent låst til noe som helst gjennom jobben som personlig trener, så lenge du gjør det profesjonelt ovenfor kundene dine.

9. Man lever av hobbyen sin! «Så lenge du tjener penger på noe du elsker å gjøre, vil du aldri måtte jobbe en dag til i ditt liv.» Jeg er veldig glad i jobben min, og selv om jeg jobber mange timer hver dag, så blir jeg ikke nevneverdig sliten av det. Nettopp på grunn av lidenskapen jeg har for yrket og hvor god energi det gir meg. Det er ikke alltid slik at stress og psykisk utmattelse styres kun av hvor mange timer man jobber, men hovedsakelig om man trives i jobben sin. Noen kan jobbe 12-14 timer om dagen og ikke kjenne noe på kroppen, mens andre kan jobbe 8 timer per dag og føle seg helt utslitt. Det viktigste er at man jobber med noe man selv føler er lystbetont, og at dette gjør at du er sulten og trives godt i jobben din.

10. God økonomi! Som personlig trener kan man tjene gode penger om man jobber hardt nok for det. Det kan være litt tøft i starten, men etter hvert har man en bra mulighet for å skape en god inntekt. Spesielt hvis man ser på timeslønnen. Her varierer det naturligvis ettersom hvor man jobber, og om man driver for seg selv eller ikke, men de fleste senter har gode avtaler. Å tjene penger på å trene andre høres nesten for godt ut til å være sant.

Som du kanskje har fått med deg nå, så er dette en fantastisk jobb om du liker mennesker og trening. Er dette en hverdag du er interessert i?

Jeg jobber som foreleser for AFPT, og vil veldig gjerne ha deg som student. Er dette av interesse, ta kontakt med meg, så kan jeg fikse deg en veldig god rabatt om du starter på den vanlige utdanningen vår i Oslo 29. januar 2016.

Les mer om selve utdannelsen her: http://www.afpt.no/?page=12&title=vare_studier&study=2