Referanser

Olav Aasland

ERU Coordinator

Norwegian Red Cross, disaster management unit

I contacted Mr. Tommy Lande at Optimal Klinikk in Oslo after recommendation from my GP who has followed me up after a disc hernia that led to surgery and operation in November 2015 and January 2016, and subsequent back pain and discomfort as neither of the operations were successful. My first consultation with Tommy in the clinic was in October 2016, and the consultation was thorough with physical examination as well as discussions on the way forward. He also assessed my motivation in engaging in a training program where the aim was to strengthen core muscles in order to reduce discomfort and low back pain.

I visited Tommy in their clinic almost every week for a one hour session. Tommy showed to be a very professional personal trainer, in the sense that his focus on the patient’s (me) perceived progress, is verified by reminding of the starting point and how much have been achieved since the starting point. I truly looked forward to all these sessions, because of Tommy’s focus on progress, on technique, on giving «homework» till next session and also his ability to find alternative exercises if I was not able to go to a gym. When writing this, I have «taken back control of my back», have less discomfort and LBP, feel better generally and do regular exercises. This is a process where Tommy has been instrumental.

Based on my experience I strongly recommend Tommy as a personal trainer and therapist!

Pål Hauge

Medeier og daglig leder

Studio Jobbsprek

«Tommy har holdt fire workshops for våre personlige trenere på Studio Jobbsprek. Tommy har holdt svært inspirerende og lærerike samlinger der vi har fått mange nye impulser og nyttig lærdom vi kan dra direkte nytte av i vår hverdag som personlige trenere. Tommy holder et veldig høyt kunnskapsnivå og formidler kunnskapen på en pedagogisk god måte og med en pragmatisk vinkling.

 Vi har hatt veldig stort utbytte av disse workshopene og anbefaler Tommy varmt som kunnskapskilde inn mot personlige trenere».

Alexandra Gradin

Frisør

I början av september mötte jag Tommy för första gången. Efter månader med konstant smärta (framförallt i hela benen) och höga levervärden och ck-värden som inte ville bli bättre. För hård träning, för lite mat, för lite sömn under en alldeles för lång period så gav min kropp upp. När jag träffade Tommy så var målet att bli frisk och bygga upp kroppen min på nytt och få en sund relation till kost och träning. Totalt gjorde vi 4 osteopati-behandlingar (1 gång i veckan). Det, tillsammans med tränings-scheman jag fick att följa som jag körde 3 ggr i veckan, öka intaget mat och göra andningsövelser varje kväll har gjort att vi kommit en lång bit på vägen mot målet. Jag trodde aldrig jag skulle bli smärtfri igen men redan efter 1 vecka märkte vi en viss skillnad och nu 2 månader senare ser både mina levervärden och ck-värden bra ut. Jag är så tacksam över all hjälp jag fått från Tommy, otroligt professionell och lätt att ha och göra med. Ser fram emot att fortsätta samarbeta med honom och få se kroppen utvecklas och bli helt frisk.

Espen Arntzen

Daglig leder og grunnlegger av AFPT(Akademiet for personlig trening)

«En av de tingene som imponerer meg mest er mennesker som har integritet og holder det de lover. Tommy er en slik mann. Det er aldri noen tvil om at når oppgaver skal håndteres på en profesjonell måte så gjør Tommy det som kreves. I tillegg til sin faglige kompetanse besitter Tommy en menneskelig kvalitet og tilstedeværelse som er sjelden i dag.

AFPT er veldig takknemlige for å ha Tommy i sitt team og jeg, som eier og grunnlegger, er trygg på at alle oppgaver som skal gjøres håndteres profesjonelt, i tide og med en stor dose integritet.»

Cecilie Grimm

«Hei!
Jeg skulle gi deg en liten status på formen.
Det går kjempefint med meg. Formen er bra og det er godt å være i gang på jobb igjen etter å ha vært sykemeldt i over et halvt år. Smertene som har vart i 4 år siden fødselen til tvillingene mine, er så og si blitt helt borte. Det er helt fantastisk hvordan livet mitt har blitt snudd på hodet siden første behandling. Jeg er blitt mye flinkere med søvn, hverdagsaktivitet, stress, trening og lignende.
Jeg skal fortsette å trene, og da tror ikke jeg trenger å komme innom deg med det første, men jeg tar selvfølgelig kontakt om det blir behov for det.
Du er fortsatt mirakelmannen!
Håper du får en fin dag!»

Frida Ellingsen

Personlig trener, skribent og kostholdsveileder

Da jeg først tok kontakt med Tommy, hadde jeg nettopp begynt å trene styrke og hadde opparbeidet meg en ok grunnstyrke. Jeg ville ta treningen et skritt videre for å bli skikkelig sterk. Det første jeg merket var hvor god han var til å tilpasse seg kunden. Han introduserte meg for mange nye øvelser som skulle gjøre meg sterkere i baseløftene, og han viste meg hvor viktig tekniske småjusteringer faktisk var. Jeg ville alltid bli sterkere, og litt etter litt ble programmene lagt opp mot de tre store.

Nesten alt jeg kan har jeg fra samarbeidet vårt, og fra spørsmål og svar i ettertid. Jeg har vært fast bestemt på å ikke bruke noe som helst form for utstyr, og hvis det har vært et element som ikke har vært helt optimalt har jeg rett og slett vært nødt til å jobbe med det. Tommy har valgt ut de mest funksjonelle øvelsene og måtene for å få til dette. Ren og rå styrke har vært fokuset. Det merkes at jeg har en PT som sitter inne med mye kunnskap, og jeg har stor respekt for hans syn på trening og funksjon. Han vet hva som må til for å få meg på neste nivå, og med små og store justeringer har jeg fått gode resultater.

Hanna Göransson

Designer

Jag mötte Tommy första gången våren 2013. Jag hade haft ett stressigt 2012 som satt sina spår i min kropp. Ont i magmuskulatur, korsrygg, nacke, svårt att andas mm. Jag har haft lite krämpor tidigare, men det här var något annat – abstrakt men ändå mer intensivt.

Redan vid första mötet förstod jag vilket brinnande engagemang och förmåga att se lösningar Tommy har. Allt det som var diffust för mig var självklart för honom och jag kände på en gång att jag var i trygga händer hos en person med stor kunskap och som verkligen tog mig på allvar. Behandlingstekniken var en helt annan än jag var van vid sedan tidigare och det blev snabbt tydligt att det var just vad min kropp behövde. Bara några behandlingar senare kände jag stor skillnad.

Lugn, skicklig, kunskapsrik, människokännare och professionell är bara några av orden som beskriver Tommy som behandlare.

Jag skulle aldrig tveka en sekund på att rekommendera honom vidare till vänner och bekanta.

Svein Kristensen

Avtroppende skattedirektør

Skattedirektoratet

I midten av mai fikk jeg sterke smerter nedover i høyre ben og i korsryggen.Det ble ikke bedre av lange sittende møter på konferanse. Jeg fikk time hos Tommy som konstaterte at jeg var «stiv som en stokk» og stressa. Han tok fatt på å løse opp brystkasse og hofter og ikke minst muskulaturen i setet.

Etter andre behandling bad han om at jeg fikk tatt et MR av korsryggen for å avdekke om det kunne være prolaps. Resultatet viste litt rufs i de nedre leddene og en begynnende prolaps, men med god plass. Både legen og Tommy mente smertene i første rekke var muskulære og skjelettmessige. Tommy startet behandling, ved siden av å gi råd om egnede øvelser til min pt. Jeg fikk råd om pusteøvelser og daglige turer.

Behandlingen ga gradvis gode resultater, men framgangen ble hemmet av at fortsatt hadde stort arbeidspress.

Tommys behandling og veiledning var til uvurderlig hjelp for meg. I tillegg lærte jeg litt mer om kroppen min og hva som kreves for å holde meg frisk.

Berit Myhrmoen

Lærer videregående skole

Har hatt Tommy som PT i snart 3 år og er svært fornøyd! Treningen er veldig variert og han har et stort øvelsesutvalg. Treningen tilpasses hele tiden grunnsykdommen min og ev. plager/skader, så det ivaretas på best mulig måte og gir meg best mulig helse. Har bl.a. klart å trene opp igjen en skulder som var veldig svak etter operasjon, og fått mindre migrene etter bevegelighetstrening. Siden det for de fleste av oss er god helse som er målet for treningen, fungerer det veldig bra med den treningen som Tommy bruker i sine timer!

Anja Gulliksen

Sivilingeniør

Da jeg først begynte med behandling og trening i samarbeid med Tommy Lande for ca. sju måneder siden hadde jeg kronisk spenningshodepine. Samtidig var jeg plaget med mye vondt i nakke, skuldre og rygg. Til å begynne med fikk jeg enklere styrke- og tøyeøvelser som skulle bidra til å forbedre kjernemuskulaturen samt en del behandling for å løse opp i spent muskulatur og øke blodsirkulasjon. Etter hvert som kroppen har blitt sterkere har jeg kontinuerlig fått tilrettelagte nye og varierte gradvis tyngre styrkeøvelser for hele kroppen. Gjennom en god kombinasjon av behandling og et gradvis mer utfordrende treningsprogram tilpasset mitt behov er jeg nå nesten helt uten plager! Jeg har hatt en veldig stor fremgang og hyggelig resultat grunnet et godt og inspirerende behandlings- og treningsprogram fra Tommy Lande. Jeg har også innsett at det er nødvendig å opprettholde treningen for ikke å få tilbakefall. Det er motiverende å fortsette med trening videre når jeg ser at innsatsen som blir lagt ned med riktig trening utgjør den store forskjellen. En bedre trent kropp uten plager gjør hverdagen mye enklere

Hanne Bredal

Senior konsulent

Sogeti Norge AS

Med Tommy som PT og behandler har jeg et optimalt trening- behandlingsopplegg!
Et komplisert benbrudd for 13 år siden er mest sannsynlig mye av årsaken til mine plager i rygg og nakke. Dette i kombinasjon med en krevende arbeidshverdag hvor jeg må prestere og levere hver dag. For meg har trening med PT blitt en livsstil! Det er derfor svært viktig for meg å ha en PT som har kompetanse utover trening og kosthold. Tommy har kompetanse som gir meg et optimalt opplegg. Vi jobber med forebygging gjennom trening og fokus på et sunt kosthold. Videre behandler han mine smerter i nakke/rygg med muskelterapi og øvelser som styrker musklene fra innsiden og ut. På denne måten kjenner han helheten, og kan tilpasse et opplegg som til enhver tid passer mitt behov. Det gir meg trygghet på at jeg er i ”gode hender”.

Jeg opplever Tommy som direkte, engasjert og inspirerende. Han ”pusher” meg til å gå langt utover mine komfortable grenser, som er helt nødvendig for å oppnå de resultater jeg ønsker. 

Kathrine Sogge

Personlig trener

EVO Fitness

Jeg jobber som PT, og trening er en del av hverdagen min. Over er en lang periode hadde jeg mange «vondter» som la en stor demper på treningsgleden min. Skulderen verket, hofta knirket og jeg var mildt sagt frustrert. Jeg oppsøkte all mulig hjelp som kiropraktor, fysioterapeut og akupunktur uten at dette hjalp meg noe særlig. Jeg ønsket noe som kunne gi meg en varig bedring.

Og jeg kan med glede si at jeg nå har funnet det. Ved hjelp av Tommy og hans rehabiliterende, styrkende og funksjonelle treningsmetode har jeg klart å kvitte meg med «vondtene» og fått en sterk og frisk kropp som jeg nå kan utfordre med øvelser som jeg bare kunne drømme om før. Jeg er hekta, og skal ikke gi slipp på Tommy som PT før jeg ruller rundt med rullatoren. ANBEFALES for alle som ønsker en sterk, smertefri og frisk kropp!

Geir Allan Hove

Senior developer og founder Epinova

EPiServer Expert

Jeg har trent med Tommy i flere år nå. Han utviser meget stor fagkunnskap i grenselandet mellom trening, muskelterapi og osteopati. Jeg er overbevist på at denne kombinasjonen er den som differensierer Tommy fra de fleste andre trenere og som sørger for at hans kunder inkludert meg oppnår veldig gode resultater. Jeg kan trygt anbefale han videre om du ønsker å bli pushet flere hakk videre!

Morten Hellevang

Direktør

EVO Fitness

Mange år som leder i ulike bedrifter medførte en hverdag preget av lange møter, mye stillesittende kontorarbeid og lange dager uten veldig mye fysisk aktivitet. Etter å ha passert 40 ble kroppen gradvis mer sliten, med rygg og nakke som begynte å gjøre vondt. Tommy la opp et treningsopplegg som startet med oppbygging av kjernemuskulatur. Dette ble kombinert med noe behandling og tøying etter behov. Gradvis bygget vi opp muskulatur og fysisk styrke. Hele tiden ble nye øvelser introdusert, men med stor vekt på å ikke gå for fort frem. Treningsopplegget la opp til 1 PT time samt 2 egentreninger hver uke.
Ganske umiddelbart forsvant plagene i rygg og nakke, samtidig som den generelle fysiske styrken øket. Etterhvert er også kondisjonstrening introdusert i treningsopplegget. Totalt sett har det helhetlige treningsopplegget gitt svært gode resultater.

Tom Olav Holberg

Investment analyst

Kistefos

Tommy har vært min personlige trener det siste halve året og er uten tvil hovedårsaken til min gode fremgang! Han fokuserer på en funksjonell og variert trening som til enhver tid er tilpasset mine behov og mål. Han har i tillegg en utmerket kunnskap om kroppen og er svært dyktig både til å behandle og til å tilpasse treningene ved skader. Jeg er trygg på at kroppen ikke utsettes for noe den ikke har godt av når jeg trener med Tommy, og føler jeg er i de beste hender, både med tanke på fysisk utvikling og skadeforebygging.

Henning Holm

Produktdirektør

Evo Fitness

Undertegnede har hatt gleden av å være leder for Tommy Lande over 6 år i treningskjedene SATS og EVOfitness. Tommy Lande er en person som har mine beste skussmål både som person og som arbeidstaker. Gleden og kjærligheten som Lande har til trening og helse, – har utviklet ham til å bli en av Norges dyktigste og mest respektere personlig trenere etter mitt skjønn. Å lykkes som personlig trener krever svært mange ulike kvaliteter som må komme sammen til ett.

Blant disse kvalitetene er blant annet:

  1. Forståelse av faget trening
  2. Evne til å kunne formidle trening gjennom levende kommunikasjon
  3. Sette krav til seg selv som PT og leve som et forbilde for andre mennesker.

Disse egenskapene er alle blant Tommy Landes sterkeste sider, og jeg kan varmt anbefale ham til alle som har en målsetning de trenger profesjonell hjelp til.

Dersom dette er interessant for deg, – la meg beskrive kort hva du kan forvente:

  • Faglig styrke
  • Trygghet
  • Ivaretakelse
  • Ærlighet
  • Utfordringer
  • Value for money

Daniel Strengelsrud

Medeier STERK

Kiropraktor, fysioterapeut, personlig trener og foreleser SAFE-utdanningen

Tommy Lande, kollega og medarbeider på Lørenklinikken, er en engasjert og meget fagdyktig personlig trener, muskelterapeut og kommende osteopat. Han har en helt egen evne til å avdekke, analysere og korrigere dysfunksjoner i muskel- og skjelettsystemet. Hans sterke side er hans evne til å observere og analysere sammensatte bevegelsesmønstre og rette korrigerende tiltak via øvelser og ulike ledd/bløtvevsteknikker. Hans filosofi er å adressere funksjon, ikke symptomer og gi sine kunder de nødvendige verktøy for å gjenopprette og optimalisere egen helse.