Artikler

Fremre korsbåndskade i kne; operasjon eller opptrening?

Fordeler og ulemper ved rekonstruksjon og konservativ behandling ved fremre korsbåndskade, samt en diskusjon

Les mer

Restitusjonstiltak

Les mer om hvilke restitusjonstiltak som anbefales

Les mer

Er det skadelig å trene CrossFit?

CrossFit ble en merkevare i 2000 og siden den gang har det vært mange skeptikere til treningsformen. Mange har trodd at dette er en farlig treningsform og man kommer til å bli plaget av skader dersom man starter med CrossFit. Dette hører man fra både behandlere, leger, personlige trenere og folk fra andre lignende yrker. Folk man forventer at skal ha over gjennomsnittet god kunnskap når det kommer til trening, skader og smerter. Nå når vi vet mer om denne treningsformen, stemmer dette egentlig?

I denne artikkelen vil jeg dele egenerfaring og relevant forskning for å belyse det jeg ser på som nyttig å vite om relasjonen CrossFit og skader.

Les mer

Kjære Helsedirektoratet, FHI, regjeringen og Oslo kommune!

Nå er det på tide å åpne treningssentrene igjen. All den tålmodigheten vi har smørt oss med har mer eller mindre tørket inn nå. Helt siden koronapandemien inntraff har treningssentrene måtte ta en real del av støyten. Om ikke aller mest, så i alle fall blant de som har måttet lide mest. Treningssentrene har vært […]

Les mer

Prehabtrening feirer 8 år!!

Prehabtrening feirer nå 8 år og hva passer vel ikke bedre enn å gå down memory lane for å se hva som har skjedd de siste åtte årene. Finn ut hvilke artikler jeg rister oppgitt på hodet over, og hvilke jeg er fornøyd med. Jeg tar også for meg 6 dagsaktuelle utsagn/temaer innen trening, skader og smerter og ser på hva som har endret seg i min tankegang de siste årene.

Les mer

Fancy og avanserte rehabøvelser- hvor viktige er de, sånn egentlig?

Små, isolerte og avanserte rehabøvelser blir gjennomført over en lav sko. Er de så viktige som mange skal ha det til?

Les mer

Finn en riktig behandler for plagene dine

Never ever let the patient leave the door believing that you «fixed» them

Les mer

Prehabtreningscamp Santorini 21-28.oktober 2018

Bli med Prehabtrening på en fantastisk treningscamp til de greske øyer og nærmere bestemt Santorini

Les mer

Tilbakeblikk Prehabtreningscamp Dubai 2018

Les mer og se haugevis med bilder fra den morsomme treningscampen vi hadde i Dubai

Les mer

Hvordan lage ditt eget treningsprogram på 1-2-3?

Bli din egen personlige trener! Lag ditt eget treningsprogram ut ifra DINE behov, ønsker og målsetninger. Jeg gir deg verktøyet, du gjør jobben.

Les mer

Treningsprinsippene

Les mer om treningsprinsippene her

Les mer

Nervesystemet og trening- del 3

Del 3 av Nervesystemet og trening er nå ute. Les mer om tre gode og konkrete verktøy du kan bruke for å ta treningen til et nytt nivå

Les mer

Nervesystemet og Trening- del 2

Hvordan påvirkes nervesystemet forskjellig ved ulike idretter, og hvilke prosesser er det som skjer i hjernen når man skal utføre en bevegelse eller øvelse?

Les mer

Nervesystemet og Trening- del 1

Hvorfor klarer jeg fremdeles å trikse 500 ganger med fotballen, til tross for at jeg ikke har trent på det siden jeg var 12 år. Og hvorfor hadde jeg ikke sjans i havet til å hoppe 9 single hopp med hoppetauet da jeg prøvde det for første gang i fjor?

Les mer

Prehabtreningscamp Dubai 18-26.februar 2018

Vi gjør det for fjerde året på rad…. Bli med til Dubai for 8 dager med trening, foredrag, sol, varme, inspirasjon og sosiale happenings

Les mer

Tilbakeblikk Prehabtreningscamp i Dubai vinterferien 2017

Tilbakeblikk til den fantastiske treningscampen vi hadde i Dubai tidligere i år. Les mer og se bilder fra turen

Les mer

Når trening ikke bare er positivt lengre

Trening er utelukkende en positiv greie for kroppen vår, og absolutt noe som bør prioriteres når det kommer til både fysisk og mental helse. Men hva når man krysser grensen, og treningen kan bli skadelig..?

Les mer

Bli med på Prosjekt Mobilitet

«Fra et strykejern på havbunnen til en smidig tiger på 6 uker»

Les mer

» Jeg anbefaler at du ikke gjør den øvelsen, den er farlig»

Jeg hører ofte personer snakke om øvelser som om de er farlige og at ingen bør gjøre de. Er det slik at noen øvelser bør man unngå å gjøre?

Les mer

Prehabtreningscamp i Dubai 18-27. februar 2017

Bli med til Dubai for 9 dager med trening, foredrag, sol, varme, inspirasjon og sosiale happenings.

Les mer

Samvittighet

Etter noen år som osteopat har jeg blitt mer og mer klar på hvilken type terapeut jeg ønsker å være, hva som er viktig for meg, hva jeg ønsker å kunne tilby mine pasienter og hva som gjør at jeg trives så godt i jobben.

Les mer

Markløft er farlig for ryggen

dersom du selv tror den er farlig…..

Les mer

Alt du trenger å vite om trening av fotballspillere

Fotball er en av de største idrettene på verdensbasis. Det å bli fotballproff er mange gutter og jenters drøm. Likevel er det bare et fåtall som kommer gjennom det trange nåløyet. De siste årene har alternativ trening blitt mer og mer sentralt på veien mot fotballdrømmen. Hvordan skal du bli en bedre fotballspiller ved hjelp av styrke-, spenst-, hurtighet- og mobilitetstrening? Og hva kan man gjøre for å forebygge mot skader? Artikkelen inneholder også øvelser jeg anbefaler for fotballspillere.

Les mer

Behandlingsbransjens mørke bakside

Å jobbe som osteopat er et privilegium jeg setter stor pris på. Terapeuter har fantastiske verktøy for å gjøre folk smertefrie. Likevel er det mange terapeuter som utnytter dette til det fulle for kun å fokusere på flest mulige behandlinger og det å tjene mest mulig penger. Er du en av de som blir «lurt»?

Les mer

10 grunner til at jeg elsker å jobbe som personlig trener

Ved siden av å være osteopat og foreleser, føler jeg meg veldig stolt over å inneha tittelen Personlig trener. Her kan du lese litt om hvorfor jeg har jobbet med dette i snart 10 år.

Les mer

Hva er det med smerter som gjør det så spennende å jobbe med?

Som osteopat, personlig trener, foreleser, og ja, som en «vanlig» person også, så hører jeg ordet smerte uansett hvor jeg er. Det er blitt et utrolig stort og mye brukt begrep.

Les mer

5 lette og effektive øvelser du kan gjøre på kontoret eller hjemme

Stillesitting har blitt en av våre fremste samfunnsutfordringer. Stillesitting og lite hverdagsaktivitet har vist seg som en selvstendig risikofaktor for overvekt, smerter, dårlig humør og andre helserelaterte livsstilssykdommer. Hver bevegelse teller, men hvordan kan vi gjøre aktivitet og bevegelse til verdens mest naturlige ting, slik det var før? Og hva skal til for at vi beveger oss mer i hverdagen?

Les mer

Bli med på treningscamp i Dubai 23. februar-01. mars 2016

Ved forrige tur var det 36 deltakere og 67 personer på venteliste. Klarer vi enda flere på neste tur?

Les mer

Hvordan håndtere smerter på best mulig måte?

Her får du informasjon om hva smerter er, hvilke faktorer som påvirker det, og hvordan du kan håndtere det på best mulig måte

Les mer

Treningscamp i Dubai februar 2016

Etter årets braksuksess var det bare én ting å gjøre: Lage en enda bedre tur i 2016. Nå er det snart klart. Her kan dere se videoen av prehabtrenings første tur til Dubai. Program for turen, påmelding osv kommer i neste uke. STAY TUNED!!

Les mer

86 år og uten smerter

Jeg ønsker å dele en historie med dere om relasjonen alder, kroppsholdning, fysisk aktivitet og psykisk helse.

Les mer

Trening av rotator cuffen

Ved forebygging og rehabilitering av skuldersmerter er rotator cuffen veldig viktig. Her er 5 gode øvelser som kan hjelpe deg. Les Martin Hanstvedts gode artikkel på temaet.

Les mer

Nye øvelser ute på prehabtrening.no

Sjekk ut øvelsesbanken for 36 nye øvelser

Les mer

10 ting du bør forvente av terapeuten din

Smerter er noe de fleste opplever fra tid til annen. Noen tar saken i egne hender for å bli smertefrie, mens andre søker hjelp hos ulike terapeuter. Når man velger sistnevnte, er det viktig å vite hva du bør kunne forvente av terapeuten din. Les mine personlige meninger på akkurat dette.

Les mer

Er dårlig kroppsholdning et problem eller er det uproblematisk?

Mange er redde for at dårlig holdning skal gi de smerter. Les Steinar Ekrens gjesteartikkel og se hvorfor det ikke nødvendivis alltid er slik.

Les mer

Mobilitetstrening

Mobilitetstrening. Tøyningsøvelser. Dynamisk stretching. Disse betyr altså det samme, men kjært barn har mange navn. Mobilitetstrening er skikkelig 2015, og er det nye, hotte og etter hvert, mest brukte redskapet i forbindelse med styrketrening.

Les mer

3 ting du må ha med i treningsbagen

Mange innen treningsbransjen er gadgets-freaks. Den ene gadgeten er dyrere enn den andre. Men her kommer jeg med tre tips til hva din treningsbag kan inneholde, og det trenger ikke koste så mye heller.

Les mer

5 tips til Holmenkollstafetten

Skal du løpe Holmenkollstafetten eller andre konkurranser fremover? Ta gjerne en liten kikk på disse tipsene som jeg og fysisk trener i Alpinlandslaget, Lars Mæland, har satt opp.

Les mer

Hvorfor bruker jeg så mye tid på trening?

Alle har sine grunner til å trene. Her er mine 13. Hva er dine?

Les mer

Bli sterkere ved hjelp av unilaterale øvelser

De fleste kjenner til vanlige bilaterale(bruker begge beina eller begge hendene samtidig) øvelser som knebøy, markløft, benkpress og pull ups. Dette er veldig gode øvelser for sitt formål, men er det den eneste fasiten for å skape en sterk og godt trent kropp?

Les mer

En fantastisk treningsuke i Dubai er over…

Nå har kroppen fått summa seg litt og jeg sitter igjen med fantastiske minner, bilder og tanker om turen. Her kommer referat og bilder fra turen.

Les mer

10 tips som kan gjøre deg til en dyktigere personlig trener

Les om mine litt spesielle erfaringer som personlig trener, og hvilke 10 tips jeg har for å bli enda dyktigere i jobben.

Les mer

Diagnosejaget

– «Jammen, jeg har jo fått en diagnose av legen eller terapeuten min, så jeg krever aksept for smertene mine, og må derfor sitte hjemme og ta det helt rolig til det er borte.» Dette kan være en kjent frase fra personer som plages av smerter. Men hva vil det si å få en diagnose innen muskel- og skjelettsystemet, og hvilke tiltak kan man gjøre?

Les mer

Treningscamp Dubai 16-23. februar 2015

Lenge til sommeren? Ha noe å se frem til? Unne deg selv en fantastisk opplevelse? Julegave til deg selv eller noen andre?
Bli med til Dubai for en uke med inspirasjon, trening, foredrag, sol, varme og sosiale happenings!

Les mer

Stress og pengejag- hvor ble livet mitt av?

Daglig møter jeg pasienter, kunder, kompiser og bekjente som kommer heseblesende imot meg hvor de sier at de har så enormt mye å gjøre på jobben, skolen, hjemme og lignende. Hva har skjedd med oss siden vi jobber mer, trener mer, stresser mer og attpåtil har flere muskel- og skjelettplager?

Les mer

Veien mot en perfekt knebøy

Knebøy har blitt den nye folkeøvelsen, noe Crossfit i stor grad har bidratt med. Hva mener jeg om knebøy? Skal alle gjøre den? Er en perfekt knebøy det samme for Ola, som for Kari? Se knebøyguiden min og finn ut hvilke øvelser du kan gjøre for å få en bedre knebøy.

Les mer

Effektiv egenbehandling av Hamstrings

Stramme og såre Hamstrings, og strekkskader i denne muskelgruppen, er relativt vanlig for de som driver med løping og ballidretter. Årsaken til dette kan være at de er blant de mest belastede muskelgruppene under løpsbevegelsen da de fungerer både som hofteekstensorer(strekker) og knefleksorer(bøyer).

Les mer

Stress; menneskets verste fiende?

Stress, eller opplevd negativt stress, sammen med stillesitting, har blitt en av menneskets verste fiender. Smerter og hodepine som er skapt av negativt stress er den ubestridte eneren jeg ser blant pasientene mine. I artikkelen får du vite mer om hva som skjer med kroppen under stress, 9 ulike tiltak og 5 hjemmeøvelser som kan hjelpe deg på veien mot en bedre og mindre stressende hverdag.

Les mer

Mitt drømmescenario ved behandling av muskel- og skjelettlidelser

Her er mitt drømmescenario ved behandling av muskel- og skjelettlidelser, både hva jeg tenker terapeutens oppgaver er, men ikke minst, det viktigste- hva man selv kan gjøre for å slippe smerter og andre ubehag i hverdagen. Hva tenker dere er viktigst?

Les mer

Følg med på facebook!

Under Prehabtrening på Facebook vil det komme tips, informasjon og små artikler som ikke alltid kommer her på hjemmesiden.

Les mer

Nøkkelen til en smertefri kropp, finnes den?

Jeg vil si JA. Les casen som endret én persons liv. Med denne artikkelen ønsker jeg et bedre samarbeid mellom helseprofesjonene. Vil du også vite hva mitt drømmescenario innen behandling av muskel- og skjelettlidelser er? Les videre!

Les mer

Osteopati og kliniske betraktninger

Basert på min bakgrunn som terapeut ved Lørenklinikken gjennom to og ett halvt år, ett år på skoleklinikken ved Norges Helsehøyskole Campus Kristiania og tre år med osteopatistudier, har jeg etter hvert dannet meg et bilde på hvilke muskel- og skjelettplager folk flest søker behandling for. I den anledning ønsker jeg å dele mine erfaringer med dere, samtidig som jeg vil informere allmennheten om hva osteopati er og hvorfor jeg er blitt så glad i faget.

Les mer

Hvorfor er beintrening viktig?

Alle ønsker en sterk og synlig muskulatur i hele kroppen. Beina er en viktig del av dette siden det er den delen med høyest andel muskelmasse i hele kroppen. Sterke og muskuløse bein blir ofte lagt merke til og gir kroppen vår en proporsjonalitet som både oppleves og ser mye bedre ut. Hvor dumt ser det ikke ut med en overkropp som hulken og bein som bippe stankelbein?

Les mer

Prehab og rehab for underkroppen

Føler du deg stiv og sliten i muskulaturen?

Les mer

Treningsbransjen, på godt og vondt

Jeg tar et oppgjør med treningsbransjens utvikling.

Les mer

Hva er god teknikk i Pull-ups og sittende roing?

Pull-ups og sittende roing er to av de mest brukte øvelsene man ser på et treningssenter. Men ser teknikken alltid like bra ut? Nei, det gjør den dessverre ikke. Hva skjer med effekten og skaderisikoen når hjelpemuskler skal virke som hovedmuskler? Mange holder på med disse øvelsene i mange år uten å få fremgang, derfor er det viktig å stikke fingeren i jorda og spørre seg selv om teknikken er bra nok.

Les mer

Intervju med «Osteopaten»

For ikke så lenge siden ble jeg intervjuet av Osteopatiens eget blad, «Osteopaten». Saken omhandlet hjemmesiden, osteopati, fremtidstanker o.l. Les mer og se hva jeg ble spurt om og hva jeg svarte.

Les mer

Reseptfritt og gratis; Slik blir du kvitt nakkesmerter og hodepine

Generelle «vondter» er blitt et allment fenomen i Norge. Skremmende mange av oss lider av vondter som begrenser oss i hverdagen, hvor nakkesmerter og hodepine er spesielt vanlig. Etter min mening kan så mange som 80 prosent av disse tilfellene kureres gratis, bivirkningsfritt og effektivt med følgende medisin; hensiktsmessig bevegelse.

Les mer

Månedens utfordring: Turkish get-up!

Månedlig vil jeg komme med en utfordring til dere. Denne månedens utfordring er øvelsen Turkish get-up. Se videoen i linken under, test hva kroppen din er laget av og finn ut hvor du må bli sterkere for å ta tyngre belastning i denne øvelsen. Dette er en ganske ærlig øvelse og vanskelig å «jukse» seg sterkere. Her får du det svart på hvitt hvor du er svakest/sterkest.

Les mer

Hvordan unngå de typiske nybegynnerfeilene på trening?

Det nye året er 2014. Når et nytt år starter, så er det som regel mange som skal ta igjen det tapte fra i fjor og dermed kaste seg i gang med treningen. Kanskje du har gjort det samme de foregående årene, men stoppet midt i februar når du verken så fremgang eller hadde motivasjon eller tid til å fortsette. Erfar av det du har gjort tidligere, les denne artikkelen som kan lære deg hvordan du kan unngå alle disse nybegynnerfeilene og vit hva du skal gjøre for å få gode resultater.

Les mer

Finn ut hvordan du kan bli god i øvelsen Pull-ups

Alle har vel drømt om å klare å dra sin egen kropp opp fra bakken- akkurat som i øvelsen pull-ups. Trykk Les mer og sjekk ut treningsvideoen nederst i saken, så kan det fort bli en realitet for deg- uansett kjønn. Forklaring følger også med. Holder du deg til dette opplegget skal du kunne klare 5 pull-ups før dette året er omme, lenge før faktisk.

Les mer

Alle kan trene push-ups på tærne i Redcord

Alle har vel en drøm om å klare push-ups på tærne. For de som føler dette er vanskelig, jeg har en plan.

Les mer

Hvordan kan et ankelovertråkk eller overdrevent gåing i høye hæler skape nakkevondt og hodepine?

Har du smerter og vet ikke hvordan du skal bli kvitt dem? Her er en artikkel som ser på hvorfor man skal tenke helhetlig og årsaksorientert om det allerede foreligger et problem.

Les mer

Treningsprogram i månedens ShapeUp

Oktober-utgaven av ShapeUp inneholder mange treningsrelaterte saker, mye om kosthold og blant annet et 6-siders treningsprogram jeg har laget om hvordan bli sterkere og strammere ved hjelp av en smartere måte å trene på.

Les mer

Hvordan få en sterk, funksjonell, sunn, og smertefri kropp?

Velkommen skal du være til å lese min første sak! Håper og tror at dette blir den første av mange saker du leser inne på denne hjemmesiden

Les mer