Alle kan trene push-ups på tærne i Redcord

Alle har vel en drøm om å klare push-ups på tærne. For de som føler dette er vanskelig, jeg har en plan.

Min påstand er at absolutt alle, uansett alder, kjønn og fysisk form kan trene push-ups i stående posisjon ved hjelp av en Redcord. Bare se på videoen i bunnen av saken om hvilke grep du kan gjøre for å tilrettelegge en god effekt, uansett om du aldri har gjort det før eller basert på hvilken fysisk form du er i.

Instruksjon til øvelsen:
Juster tauene slik at de er sånn ca midt på leggen og ta de med frem til den posisjonen hvor du føler deg trygg(desto lengre frem du går, desto lettere blir det). Før du begynner så er det viktig å tenke på at kroppen skal gå synkront og rett som en planke både på vei ned og opp. Det skal gå en rett linje gjennom ankel, kne, hofte og skulder. For å klare dette, stram magen, rumpa og forside lår. Dette gir en bedre muskelkontroll og samtidig en bedre flyt i bevegelsen. Start med håndtaket i skulderbredde.  Samtidig som du fører håndtakene litt ut til siden, så bøyer du i albuen og kommer rolig ned med kroppen til du har kontroll, og deretter skyv kroppen tilbake til start fra brystet og hendene. Bevegelsen er enkelt forklart som ut med armene, ned med kroppen, opp med kroppen og inn med armene i en synkron bevegelse av hele kroppen samtidig. Ikke uro deg for om dette føles vanskelig og rart i starten. Nervesystemet, som du også trener, bruker tid på nye bevegelser, i hvertfall noe som er såpass uvant som dette. Men fortvil ikke, nervesystemet adapterer veldig fort og det går ikke lang tid før du etter hvert føler skikkelig mestring og kan gjøre øvelsen tyngre. Den gjør du tyngre ved å gå lengre og lengre ned mot midtlinjen som vist på videoen. Her er det viktig å være litt tøff med seg selv og hele tiden tenke progresjon. Enten ta flere repetisjoner enn forrige gang eller utfordre deg selv med å gå lengre ned mot midtlinjen. Men teknikken skal alltid være perfekt før du beveger deg videre til neste mål.

Hva er slyngetrening og hva er det godt for?

Redcord presenterer det slikt: «Slyngetrening er godt for alle, uansett alder og fysisk form, samt veldig tidseffektivt- bedre resultater på kortere tid og veldig lett å tilpasse alle treningsnivå. Slyngetrening i Redcord trener effektivt både støttemuskulatur og bevegelsesmuskulatur.

– Slyngetrening brukes både som rehabiliterende, skadeforebyggende og prestasjonsfremmende trening.

– Trening i slynger gjør at kroppen må stabilisere samtidig som du gjør styrkeøvelser. Slik trenes muskelsamspillet, helt fra de innerste, små støttemusklene til de store, synlige musklene. Dette er det vi kaller funksjonell styrke.

– Med slynger trener man flere muskelgrupper samtidig – treningen er derfor også veldig tidseffektiv. En effektiv økt på bare 10 minutter daglig kan i mange tilfeller være nok til å gi oppsiktsvekkende gode resultater.

Enkel å ha som et treningsverktøy hjemme
Redcord slynger er enkle å installere hjemme og brukes for å:
1.   Øke funksjonell muskelstyrke og -utholdenhet
2.   Bedre koordinasjonen og balanse
3.   Forhindre og forebygge skade

Ved bruk av egen kroppsvekt, individuelt tilpassede øvelser og slyngenes ustabilitet trenes stabiliserende kjernemuskulatur på en ny og mer effektiv måte sammenlignet med tradisjonell styrketrening.»

Syns du dette hørtes interessant ut, så kan du gå inn her for å lese mer om Redcord.

«Alle husstander burde eie en Redcord»
Jeg mener alle husstander burde ha en Redcord mini, både til hjemmebruk og for å ta med seg på ferie. Jeg har en sånn selv og bruker den ofte, både hjemme og på ferie.

Tre gode grunner til å eie en Redcord:

1.     Den er veldig enkel å ta med, tar lite plass, enkel å henge opp og du trenger bare eksempelvis en bjelke, en tverrligger eller et trygt tre for å feste den i. Og 2 min senere, så er du i gang med treningsøkten din.

2.     Mestringsfølelsen av å hele tiden utfordre seg selv på nye øvelser som du kanskje ikke trodde du klarte, er en helt annen enn å skal løfte eller presse mest mulig i apparater eller lignende.

3.     Du trener også skadeforebyggende på veien mot målene dine. Dette er god trening der du trener muskelsamspillet, som da gjør at hele kroppen samarbeider på en helt annen måte enn om du gjør øvelser som biceps curls eller benkpress. Som Redcord skriver, så syns jeg det er viktig å trene muskulaturen innenifra og ut, og ikke omvendt. Støtte- og stabilitetsmuskulaturen er noe man alltid bruker, både når man trener, sitter på jobb, går til bilen eller leker med ungene hjemme. Hvis du ønsker å alltid skal holde deg skade- og smertefri er det desto viktigere at muskulaturen, hele samspillet, er sterkere enn de bevegelsene du gjør til daglig. Dette samspillet trener du mest mulig effektivt i slynger, som Redcord er et eksempel på.

Interessert i å ha en sånn hjemme eller med på ferie, trykk her.