En fantastisk treningsuke i Dubai er over…

Nå har kroppen fått summa seg litt og jeg sitter igjen med fantastiske minner, bilder og tanker om turen. Her kommer referat og bilder fra turen.

Vet ikke helt hvor jeg skal starte for å skrive om denne turen, men jeg prøver.

Mandag: Kl. 11:30 var det oppmøte, og 38 treningsglade mennesker møtte hverandre for første gang. Noen kjente andre i gruppa, mens andre kjente ingen. Noen kom med fly fra Sandnes og Stavanger. Noen kom fra Ålesund. Noen kom fra Trondheim, mens de andre kom med flytoget fra Oslo. Dette blir en spennende start, tenkte jeg. Alle fikk utdelt klær fra Casall og sko fra Vibram Fivefingers før vi skulle sjekke inn på flyet som skulle ta oss til Dubai. Her har Ving hjulpet til på en fantastisk bra måte. All kudos til de for gode priser, profesjonalitet og glimrende oppfølging. Flyselskapet Emirates startet maskinene og var klar kl. 13:55. Right on time. Etter et par filmer, litt planlegging og et par episoder med Two and a half men, så landet vi på al Maktoum international airport kl 23:50. Da var det bare å komme seg til passkontrollen(som tar evig lang tid i Dubai) og hente bagasjen, for så å ta bussen til hvor vi skal holde hus resten av uka. Rundt 02:00 var alle innlosjert på rommene sine og klare for en god natts søvn før selve Treningscampen skulle starte morgenen etter. Folk var spente, litt sjenerte, noen gledet seg- mens andre tenkte nok «hva i all verden har jeg gjort nå? og «blir dette for tøft for meg?».

Lokalisasjonen var Emirates Academy rett over veien for Burj al arab(seilhotellet). Akademiet hadde en perfekt beliggenhet, og det var kun 5-10 minutters gange til stranda(hvor vi hadde de fleste timene). Forelesningssalen var i samme bygg. De hadde både basketballbane, tennisbane og svømmebasseng. Alt dette ble flittig brukt av oss. Vi hadde både enkeltrom og dobbeltrom, hvor alle hadde sitt eget kjøkken til å lage den maten man ønsket til frokost, lunsj og lignende. Planen for uka var to praktiske økter og ett foredrag hver dag. Alt innen ulike temaer. Vi hadde to yoga-timer, crossfit, boot camps, kettlebells, TRX, rip-trainer, functional movements, calisthenics og boksing. Foredragene hadde temaer som idrettsernæring, mental trening x 2, restitusjon, programdesign, «3D-trening» og fotokurs. Alt dette, i tillegg til matlagingskurs, friday brunch og lignende sosiale aktiviteter skulle inn på seks dager. Spennende!

Tirsdag: Kirby hadde påtatt seg ansvaret for å ta med gruppa for en handlerunde på det store supermarkedet. Selv satt jeg og gjorde siste finishen til Teambuilding-timen som skulle blåse i gang hele campen. Alle kom helskinnet gjennom handleturen, og nå var det klart for historiens første praktiske time for Prehabtrenings Treningscamp. Timen fant sted på stranda, og ble delt inn i 6 temaer. Navnelek, elefantball, assosiasjonsleken, quiz med oppgaver og en rappelåt var hovedtemaene. Det hele utartet seg til å bli en morsom greie med mye latter, bedre «bonding», og noe som alltid hører med når det er konkurranser involvert; klaging på dommeren(meg) :). Etter dette var det satt opp en sightseeing-tur med buss og båt-taxi for å få med seg gamlebyen og gull-soukhen. Her ble det tatt mye bilder, samt at undertegnede og Alexander fikk prøve turban. God stemning!

Neste ut var Inger Houghton, som også bor nede i Dubai med sin kjekke herremann Ian Houghton. De driver Scandinavian Health & Performance(SHP). Inger tok alle med storm med sin sjarmerende og hyggelige foreleserstil. Hun snakket i 1 time om hvordan deltakerne kunne spise for å prestere bedre på trening, og da hovedsakelig på denne turen. Rett etter foredraget, så var det klart for å se Inger i en litt annen rolle. Nå var det klart for Crossfit-timen, og alle, meg inkludert, var spente på hvor hardt dette ville bli. En del burpees, push ups, bear crawls, løping og hopping senere, så var alle slagne soldater. Dette var en veldig tøff og morsom time. Man fikk i hvertfall pushet limiten sin, og det allerede første dagen. Deilig!! Nå var vi skikkelig i gang. Kvelden ble brukt til dusjing og spising. Vi samlet troppene og tok taxi til Cheesecake factory, hvor de hadde bestemt seg for å være ekstra hyggelige og gi oss et private room og utsikt mot Ski Dubai. Det hadde ikke blitt så mye mat på oss til nå, så her fikk man ta igjen for det- til gangs. Cheesecake factory er kjent for å gi ekstreme porsjoner til en billig penge, og dette var akkurat det vi trengte nå.

Onsdag: Kl 11:30 var det klart for yoga med Pav. Pav viste seg å være en veldig bra instruktør og hadde stålkontroll gjennom hele timen. Noen(meg) fikk seg imidlertidig noen wake up-calls på mobilitetsfronten. Her må det jobbes med yoga fremover, tenkte jeg. Yogaen var lagt opp til å være ganske basis med litt forskjellige skills i krydderblandingen. En veldig gjennomførbar time, både for veldrevne og nybegynnere(meg).
Kl 16:00 var det klart for foredrag innen mental trening, og dette var det selveste Pia Seeberg som sto for. Pia viste seg å være en dyktig og veldig engasjert foredragsholder, som imponerte med sin stoiske ro og kontroll på faget. Bra jobba Pia! Her fikk alle muligheten til å sette seg mål for turen, og hvilke tiltak man skulle gjøre for å klare disse målene. En god start for alle.

Klokken 17:30 var det klart for kruttønna, jernkvinnen, funkygine, superwoman(ja, kjært barn har mange navn). Nå skulle vi ha en kroppsvektstime med Jørgine Vasstrand Haagensen. Hadde samme følelse som jeg hadde med Inger. Om ikke timen til Inger var tøff, så kom i hvertfall ikke denne timen til å være noe lettere. Pjuuuh! Men her var det bare å kjøre i gang. Første beskjed vi fikk var: «Jeg sier til dere som jeg sier til mine elever på skolen, nå skal vi trene, og når vi trener, så skal vi ikke snakke». Jaha, tenkte jeg. Dette kan bli morsomt. Hvis jeg tenker tilbake på timen, så klarte jeg uansett ikke å snakke, da jeg måtte bruke energien på bedre og viktigere ting. Les: å puste. Dette var også en veldig hard, men uansett en morsom time hvor vi brukte håndklær og egen kroppsvekt for å skape en god treningseffekt. Folk satt igjen med en liten følelse av at «hvorfor trenger jeg så mange stenger, apparater, manualer og vektskiver for å trene når jeg faktisk kan klare meg med et håndkle og egen kroppsvekt av og til». Hvorfor gjøre ting vanskelig når man kan gjøre ting enkelt? Dette fikk nok opp øynene til flere av deltakerne, meg inkludert. Onsdags kveld måtte brukes til å fylle på energilagrene igjen etter noen tøffe treningsøkter. Mange valgte en libanesisk restaurant som lå på Madinat og bare var 5 minutter unna. Jeg var en av de som dro dit, og vi valgte å mixe hele bestillingen og det kom mat absolutt hele tiden, helt til vi sa stopp. En veldig fin matopplevelse hvor vi smakte på nærmere 20 forskjellige retter.

Torsdag: Torsdags morgen dro jeg, Ian og Alexander for å hente en eske full av TRX´er og Rip- trainere. Kirby tok med gruppa og møtte oss ved en park(Tufte-parken on steroids). Vannet lå like ved. Skyskraperne gjorde folk ukonsentrerte. Været var perfekt. Utsikten som en våt drøm. Og ingen andre enn Alexander Aalerud kunne gjøre alt dette bedre. En av de beste opplevelsene jeg har hatt hvor 40 treningsglade og motiverte personer kjemper mot samme mål; å drepe TRX´en og være en warrior med Rip-traineren. Dette var en utrolig spenstig time hvor folk kunne trent i flere timer uten at det hadde påvirket de, bare på grunn av endorfinene, utsikten, været og alt annet som bruste gjennom kroppen. Alexander hadde stålkontroll på timen og er generelt en meget bra fyr, kompis og kompetanseperson. Er så glad for at han ble med på denne turen.

Ettermiddagen nærmet seg og vi var klare for å høre på dyktige Ian Houghton. Ian skulle snakke om programdesign, målsettinger, hormoner og restitusjon. Det hele startet med at Ian måtte ta 30 burpees(av ukjent grunn). Som kanskje mange vet, så er ikke Ian akkurat Haile Gebrselassie med tanke på O2-opptak, så det tok litt tid før Ian fikk tilbake pusten og var 100 % klar. En halvtime ut i økta kunne man fortsatt høre at Ian gispa litt etter luft. Men dette skapte bare god stemning. Alt for en god story, ikke sant Ian? Nå, over til det faglige. Ian leverte som han alltid gjør. Helt glimrende! Han er dyktig, rolig, trygg, engasjert, empatisk og motiverende. Spesielt når det krydres litt med fem forskjellige språk; Sandnesing, svensk, svorsk, engelsk og arabisk. Yalla yalla!

To timer senere var det klart for kettlebells og andre morsomme aktiviteter. En sirkeltreningsøkt sto for tur. Og Ian var sjefen. Dette måtte bli bra. Og det ble det. Kettlebell swing, turkish get up, walking lunges med kettlebells, kasting med ball, løping med strikk, clean and jerk med kettlebells osv. En glimrende time som fokuserte mer på kvalitet og teknikk. Var akkurat dette vi trengte etter noen harde økter i det siste. Bra Ian!

Fredag: Mulig dette var ukas høydepunkt. Spesielt etter hvordan det utartet seg. Ian hadde vært så grei å ordne oss plass på Spartan Race, som tilfeldigvis og heldigvis ble arrangert i samme uka som vi var der. Helt perfekt, tenkte jeg. Hva kunne blitt bedre enn å ha spartan race før friday brunch? Absolutt ingenting. 06:15 møttes vi utenfor ved bassenget, og alle så ut som noen redselsfulle zombier for hva som ventet. Etter hvert som sola kom, kom også smilet, energien, positiviteten og adrenalinet. Makan for en energi det er mulig å få, tenkte jeg. En perfekt oppladning til senere på dagen, hvor det ikke akkurat ble mye knebøy. Heller flere armbøy, som i å bevege et glass nærmere munnen. Men Spartan race var så glimrende som det vi hadde håpt det skulle bli. 5 km med 15 hindere som skulle beseires. Hvis man ikke klarte hinderet, så var det bare å komme seg i gang med 30 burpees. Men hele løpet, atmosfæren og adrenalinet ga deltakerne så uendelig med energi at det gjorde ingenting at løpet var tøft. Alle fullførte løpet på en veldig bra måte, og fikk seg en skikkelig mestringsboost.

2 timer etter at løpet var ferdig, så ble fokuset flyttet over på noe helt annet. Men vi dro med oss energien fra løpet og rett på mitt favoritt-gjøremål i Dubai. FRIDAY BRUNCH på 5-stjerners hotellet al Qasr. Her var det bare å finne frem finstasen og gjøre seg klar for en «classy» brunch, hvor summen man betalte ga deg fri adgang til all verdens mat(indisk, meksikansk, italiensk, spansk, asiatisk) og selvfølgelig dessert. Med på kjøpet fikk man også alt av drikke man egentlig klarte å slurpe i seg. Det var 10 forskjellige barer, hvor hver av barene hadde sin egen type drikkevare. Alt lå til rette for en helt fantastisk dag, og det ble det også. Er nok en dag som for alltid vil brenne seg fast i mitt hode angående god stemnings-faktor. Når brunchen var ferdig i fem-tiden tok vi turen videre til en bar som kalles 360°. Denne ligger helt nede vede havet og hovedområdet er ute. Utsikten rett mot Burj al arab er bare noe av det som gjør denne uteplassen ekstraordinær. Alle koste seg skikkelig og det ble etter hver en høy partyfaktor. Eller hva Simen? Men vel fortjent etter den innsatsen alle hadde lagt ned så langt i løpet av uka. 

Lørdag: Grunnet fredagens harde program ble lørdagens aktiviteter flyttet til utpå ettermiddagen. Først ut var Pia med sitt andre foredrag om mental trening, hvor hun fortsatte tråden fra onsdagens snikksnakk. Igjen spennende, og igjen veldig fascinerende hvor utrolig mye mental styrke betyr for hver enkelt. Dette er noe jeg lenge har vært interessert i, og gleder meg til å ta en lignende utdanning selv.

Litt skifte av klær og vi var klar for Alexanders time innen «nymotens» trening, calisthenics. Deltakerne fikk testet seg på hodestående, håndstående, samt human flag, planches og L-sit i bassenget- til ellevill jubel fra 20 rumenske fotballgutter som også bodde på akademiet. Tror de hadde sin «time of their lives» for å si det sånn.

Lørdags kveld ble satt til å være avslutningsfesten, siden vi reiste såpass tidlig natt til mandag. Det ble en innholdsrik aften med en fantastisk 3-retters middag servert av Norges beste kjøkkensjef(min mening), Vinay Tangen. Inni mellom her var det tid til litt konkurranser. Stolleken med 39 personer er ikke alltid enkelt å gjennomføre, men det gikk seg til. Kirby var DJ Tiesto, og kjørte musikk for fulle mugger. Her vant Lars Kaldhussæter en pakke fra theworkout.no for sin heroiske innsats da han fintet ut Carina Carlsen og fikk det nødvendige stolsetet. Hovedkonkurransen var en quiz på 15 spm, hvor 3 stk hadde 9 riktige. Vinneren ble Ragnhild Nomeland, og hun vant en kostholdsveileder-utdanning gjennom Akademiet for personlig trening til en verdi av 20 000 kr. Fortjent! Etter hvert ble det senere og senere, og dermed var det klart for utdeling av diplomer. Fortjente diplomer til 38 fantastiske deltakere, instruktører og foredragsholdere. Instruktørene og foredragsholderne fikk også hvert sitt inmotion essentials armbånd som takk for sitt fantastiske bidrag til denne turen. Jeg hadde aldri i livet klart meg uten alle disse flinke folkene. Setter utrolig stor pris på den hjelpen, kunnskapsnivået og ikke minst- deres empati og vennlighet for deltakerne. På denne treningscampen var alle deltakere.

Søndag: Siste dagen, men ingen var klare for å reise hjem. Morgenen startet med Kris sin time innen 3D-training, animal workout og «functional movements». Planen med denne timen var å forstå bevegelse, og teste bevegelser man sjelden gjør til vanlig. Og det virket som det var en fin erfaring for deltakerne. Kris kommer fra London, er osteopat og personlig trener, samt utdannet gjennom Gray Institute. En utrolig dyktig fyr som kan sitt fag ut og inn. Veldig spennende å både se og høre om hans tanker rundt nervesystemet og bevegelse. Dette var en fin oppvarming til yoga-time nummer to denne uka, hvor Pav utfordret vår på enda flere skills enn ved forrige time. En veldig dyktig dame som var veldig engasjert og presis.

På ettermiddagen var det duket for den siste timen, og for en time. Utrolig gøy å lære mer om boksing, godt fremført av Lii Schacht, som både bor og jobber i Dubai. Hun er utdannet naprapat og personlig trener, og skal etter hvert i gang med sin proffkarriere i boksing. Det ble en tøff boksetime med litt fokus på teknikk i starten, og ble avsluttet med litt tempo og puls. En glimrende og verdig avslutning på denne turen.

Resten av kvelden gikk med til å gjøre det man ville. Noen ville shoppe, noen ville spise, mens andre bare ville slappe av på rommet og legge seg tidlig siden vi skulle reise 04:15 samme natta.

FOR EN TUR! FOR EN GJENG! OG FOR ET STED! Blir nesten sentimental av å tenke på all den gode stemningen, de gode momentsene, de gode storiesene, den gode energien og positiviteten som var på turen. Kunne faktisk ikke blitt særlig mye bedre enn dette.

Jeg har en del jeg vil takke for at denne turen ble som den ble:
– Casall for sin spons med tanke på klær. Fantastisk gode klær med bra kvalitet.
– AFPT som ga en glimrende hovedpremie til vinneren av quizen.
– Vibram Fivefingers og Lars Andresen for fivefingers til hele gjengen. Dette settes stor pris på, og jeg er glad for at flere har fått opp øynene for det jeg mener er verdens diggeste treningssko.
– Theworkout.no, Thomas Tangnes og Roger Holmedal for deres gave til stolleken. Anbefales på det sterkeste å følge med når denne hjemmesiden kommer ut etter hvert.
– Inmotion essentials og Monica Øien for sine fine armbånd.
– ShapeUp for sin deltakelse og gave i form av årsmedlemskap.
– Storm Pedersen for sin styling av Martine Slotvik til brunchen. Martine var så heldig å vinne catwalk-konkurransen, hvor Storm var dommer. Martine leverte et fantastisk show til glede for alle de andre.
– Tor Rune Vatland og hans Gavelo tights, Los Angeles, som han ga i gave til to heldige vinnere.
– Vinay Tangen´s fantastiske 3-retters middag, og gavekortet på en 3-retters middag for to med vin på hans eminente restaurant Feinschmecker.
– Fotograf John Tøsse Kolviks enorme innsats bak kameraet. Stor kudos til deg for jobben du har gjort.
– Moods of Norways designer Astrid Skomedal, som ga meg et helt sett av hennes fine sportskolleksjon.
– Kirby my best man og turens reiseguide, byggmester Bob og altmulig-fikser. Denne turen hadde aldri vært så bra uten deg. Tusen takk!
– Alle foredragsholderne og instruktørene for veldig gode timer, foredrag, den faglige kunnskapen, men ikke minst: den vennligheten, empatien og godheten som dere hadde gjennom hele uka. Ikke tilfeldig at jeg valgte nettopp dere for deres opplegg. Dere kan faget, men samtidig er utrolig bra mennesker. Det er viktigere! Tusen takk Alexander, Jørgine, Pia, Ian, Inger, Lii, Pav og Kris.

– Til slutt vil jeg takke alle deltakerne for denne turen. Dette hadde aldri blitt like bra uten dere. Jeg tror at det er vanskelig å skal toppe denne turen, bare på grunn av dere. Det kommer alltid til å bli arrangert treningsreiser, men jeg kan med hånda på hjertet si at dette skal mye til for å slå. Ikke på grunn av turen og programmet, men på grunn av dere som var med. Tusen tusen takk, og håper vi sees på en senere tur i regi av Prehabtrening, for dette ga mersmak. Jeg vil egentlig på tur igjen i morgen. Hvem er med?

Det er rundt 500 bilder fra turen, men jeg slenger bare ut noen av de. Det vil også komme en video etter hvert.