Hvordan få en sterk, funksjonell, sunn, og smertefri kropp?

Velkommen skal du være til å lese min første sak! Håper og tror at dette blir den første av mange saker du leser inne på denne hjemmesiden

Starter med tanken bak hele ideen. Har ofte søkt rundt på nettet for å finne treningsøvelser og artikler om hvordan man kan trene annerledes, skadeforebyggende og på en sunn og utfordrende måte som gir deg en helt annen mestringsfølelse enn det å skal ta ny rekord i bicepscurl eller benkpress. Jeg har som regel ikke funnet så mye, så jeg føler at det norske markedet har mye å hente på dette emnet, derfor tror jeg at en sånn her hjemmeside er lurt for den norske populasjonen. I hvertfall nå som man bare blir mer og mer stillesittende, jobber mer og samtidig stresser mer med å rekke over så mye som mulig. Da er det viktig å vite og ha kunnskap om hva man kan gjøre- både på jobb, ute og på et treningssenter for å både forhindre skader og plager, men også for å få en gjennomtrent og sunn kropp.

Hva er prehabtrening, eller skadeforebyggende trening, som det så godt heter på norsk?

– Det er øvelser som har som formål å både forhindre og forebygge mot skader, plager og andre vondter. Det å ha en sterk, funksjonell, sunn og smertefri kropp er alfa omega for å trives i hverdagen- da det hele tiden blir satt press på deg, både av deg selv, familie og jobben. Man skal som regel rekke over flest mulige ting på kortest mulig tid.

Hva vil denne hjemmesiden inneholde og hvorfor vil det være lurt for deg å legge til denne som et bokmerke?

– Holder du på med en idrett?

– Har du en stillesittende jobb?

– Har du en skade/plage?

– Vil du ha en sterk, funksjonell, sunn og smertefri kropp?

– Vil du utfordre deg på litt annerledes øvelser?

Kan du krysse av for minst to her, så tror jeg det kan være lurt å holde av noen timer i uka til å oppdatere seg på sakene som vil komme fremover.

Hjemmesiden vil inneholde artikler om alt mulig innen anatomi, skadeforebyggende trening (prehab), hva gjør du når problemet allerede har inntruffet (rehab) og mange andre interessante saker som omhandler den formen for tankegang.

Vil også legge ut treningsspesifikke øvelser, aktiveringsøvelser, mobiliseringsøvelser og tøyningsøvelser som er prestasjonsrettet innen idretter som fotball, sykling, løping, håndball osv. Hva skal til for å prestere enda bedre i idretten sin? Hvordan trene for å hele tiden være forut sine argeste konkurrenter? Hvordan bli best og vite hva som skal til for å lykkes? Men ikke minst- forebygge mot skader. Det hender ofte i nevnte idretter med for eksempel ankel-, kne- og hofterelaterte skader. Hva skal man gjøre for å unngå dette? Ellers vil det bli mye opp mot den vanlige Ola og Kari Nordmann som har en stillesittende jobb og hva de kan gjøre, uten krav til så mye utstyr eller plass, for å holde seg i god form og ha en smertefri og sunn kropp. Alt dette finner du ut her!

Stay tuned og på gjensyn,

Tommy 🙂