Hvorfor bruker jeg så mye tid på trening?

Alle har sine grunner til å trene. Her er mine 13. Hva er dine?

– Dette er et spørsmål jeg sjelden har fått faktisk, så jeg har ikke rukket å drøftet så mye over det før nå. Trening har bare blitt en del av hverdagen min siden jeg var en liten, spe og fotballspillende kid. Fotball har hele tiden vært lidenskapen. Styrketrening startet jeg sporadisk med i de to årene jeg var i Forsvaret, men det kom ikke skikkelig inn i livet mitt før jeg var 20 år. Ironisk nok mens jeg var skadet og ikke hadde mulighet til å løpe rundt etter en ball. Årene gikk(begynner å bli gammel, I know) og styrketrening tok bare mer og mer over for fotballen. Etter hvert ble det slutt på organisert fotball, og da ble styrketrening den store «fritidssysselen».

Ja stemmer, hvorfor jeg trener. Beklager avsporingen.

Trening har alltid vært det som har gjort meg glad. Er jeg litt nedfor eller føler at dagen i dag har vært dritt, så har treningen alltid hjulpet meg. Det er nesten slik at jeg har hatt noen av de beste øktene mine når jeg har kjent at energien og dagsformen ikke har vært på topp. Trening føler jeg er den kjappeste og mest effektive måten å endre en sinnstilstand fra litt slapp til smilende, blid og fornøyd. Det er mange dager hvor jeg har vurdert å kutte ut øktene, men heller bare gjort øvelser jeg syns var gøy, og plutselig så er formen mye bedre. Det er sjelden jeg har angret på økter jeg har gjennomført.

Trening er blitt en viktig del av livet mitt, siden det både er en hobby og det som gjør at jeg kan ha leverpostei på brødskiva hver dag. Det er levebrødet mitt. Selv om jeg lever og ånder for trening, så er jeg heldigvis ikke fanatisk, og må absolutt ikke trene hver dag for å føle meg vellykket. Jeg trener fordi jeg syns det er gøy. De dagene jeg ikke er superklar for å trene, så trener jeg for at jeg vet at den vil gjøre slik at andre økter vil føles lettere og bedre.

20151702_0813_DSC7012

Tretten kjappe, hvorfor trener jeg?

 1. Det er moro å utfordre kroppen sin til å teste ut nye stimuli. Jeg liker å teste grenser for hva kroppen min er kapabel til. Det kan være nye øvelser, tyngre belastning, løpe lengre, gjøre en ny finte osv. Den endorfinrusen man får etter å ha mestret noe nytt på trening unner jeg alle mennesker i verden å oppleve. Det finnes ikke mange følelser som slår akkurat dette.
 2. Jeg vet at kroppen min har godt av trening, aktivitet og bevegelse. Motion is lotion!
 3. Jeg vet at trening holder meg i god form. Det er ikke mange der ute som tør å si at de trener for å se bedre ut naken, men til syvende og sist så er dette målet til 80 % av de som trener. Det finnes viktigere grunner og jeg er definitivt ikke fanatisk, men det er klart at det spiller en liten rolle.
 4. Jeg er veldig glad i mat, og sammenhengen mellom en del trening og mat er viktig for meg. Jeg kunne nok ikke ha spist like mye om jeg ikke hadde trent.
 5. Hos meg er trening blitt et lite fristed fra jobb, pc, facebook, tv og lignende. Deilig å ha den følelsen av at man bare kan være. Trening gir meg akkurat denne følelsen.
 6. Trening er blitt noe jeg liker og syns er moro. Jeg har rett og slett blitt glad i trening. Det har ikke alltid vært et fruktbart forhold mellom meg og trening, men til syvende og sist er vi blitt ganske gode venner med tiden.
 7. Jeg trener for at det overskuddet og den energien som trening gir meg er helt uvurderlig. Jeg har veldig innholdsrike dager med personlig trening, behandling, daglig leder-stilling, forelesninger, artikkelskriving, hjemmeside osv, så treningen gjør at jeg kan prestere så bra som jeg ønsker på alle disse arenaene.
 8. Jeg vet at trening vil hjelpe meg til å leve i flere år uten smerter og andre muskel- og skjelettrelaterte plager.
 9. Jeg føler jeg blir sterkere psykisk av å trene. Teste grenser, selvdisiplin og viljestyrke.
 10. Noe av det beste jeg vet med trening er å kjenne at alle kroppens systemer samarbeider. Nervesystemet blir aktivert. Muskelsystemet blir aktivert. Skjelettsystemet blir sterkere. Det endokrine systemet blir aktivert gjennom hormoner. Sirkulasjonssystemet blir aktivert. Respirasjonssystemet blir aktivert. Fordøyelsessystemet blir bedre. Lymfe- og imunnsystemet blir sterkere.
 11. Trening gjør at jeg sover bedre.
 12. Trening gjør at jeg er i bedre form til at jeg får unger og barnebarn. Trening gjør at jeg føler meg ung. Selv om jeg blir gammel etter hvert, så vil jeg alltid ha følelsen av å føle meg ung og at det er ingenting som skal stoppe meg i å leke med både barn og barnebarn.
 13. Trening gjør at man føler seg bedre. Trening gir god selvtillit og selvfølelse, og disse to er noe av det viktigste vi har i livene våre. Trening gjør rett og slett til at jeg smiler mer.

DSC_2821