Prehab og rehab for underkroppen

Føler du deg stiv og sliten i muskulaturen?

  • Trener du knebøy, men føler at teknikken ikke er som den skal?
  • Har du smerter og plager under beinøktene dine?
  • Holder du på med en idrett og føler bevegeligheten begrenser hvor godt du presterer?

Er dette noe av det du kan krysse av på, så er det bare å trykke på les mer!

Videoen inneholder en mobiliseringsrutine jeg både gjør på meg selv og kunder hele tiden, både som prehab og som rehab. Fungerer veldig bra før en benøkt f.eks. Kroppen føles helt annerledes om jeg har gjort disse eller ei.

Mobiliseringsøvelser gjør at:
– Kroppen blir mer klar for det som skal skje.

– Muskler, fascie og ledd blir mer bevegelige.

– Det gir bedre aktivering av riktige muskler under f.eks knebøy, som gjør at du slipper kompenseringer i hele systemet, som igjen kan skape smerter og plager.

– Du vil også kjenne et mye bedre trykk i kroppen, som gjør at du kan løfte tyngre og med bedre teknikk.

Anbefales også for personer innen forskjellige idretter som fotball, håndball, ishockey o.l, da de fleste innen disse idrettene har dårlig bevegelighet, og som oftest kan skape en plage eller smerter etter hvert. Å gjøre denne rutinen før hver trening og kamp er gull verdt, og noe de fleste fotballklubbene i premier league, spansk serie og tysk serie gjør mye av som skadeforebyggende mobilisering før de skal i ilden. De har sett hvor god effekt det gir å bare bruke noen minutter for å spesifikt varme opp muskler og ledd, og samtidig gjøre de mer bevegelige.

Øvelsene i rutinen(alle med forklaring) finner du også hver for seg under denne linken: http://prehab.wpengine.com/page/artikler/tema/mobiliseringsoevelser/