Tilbakeblikk Prehabtreningscamp i Dubai vinterferien 2017

Tilbakeblikk til den fantastiske treningscampen vi hadde i Dubai tidligere i år. Les mer og se bilder fra turen

Tid: 18-27. februar 2017
Sted: Dubai
Trenere og foredragsholdere: 14
Deltakere: 39

Da var det klart for historiens tredje Prehabtreningscamp i Dubai. Nytt av året var at vi hadde 9 dager i Dubai i stedet for 7 eller 8. 39 deltakere hadde meldt seg på, og jeg hadde samtidig hyrt inn 13 andre trenere og foredragsholdere.

Tidligere har denne turen vært årets høydepunkt for meg, og det skulle ikke bli veldig annerledes dette året heller. Jeg føler meg så utrolig heldig og priviligert som hvert år klarer å fylle opp turen med bare kvalitetsfolk. Det har ikke vært noen intriger, det har ikke vært noen tumulter og det har ikke vært noe som helst av negativitet. Det har KUN vært god stemning fra vi møtes på flyplassen til vi lander på Gardermoen igjen. Jeg får ikke skrytt nok av alle deltakerne, trenerne og foredragsholderne som er med å bidrar til en god flyt og en fantastisk stemning uka gjennom. Nok emosjonelle skriverier her nå. Det er klart for et tilbakeblikk på hva vi faktisk gjorde disse 9 dagene i Dubai.

Dag 1, lørdag:
Det var 48 spente og litt småtrøtte ansikter som møttes for første gang lørdag 18.februar kl 07:00. Stedet var Gardermoen og vi var klare for avreise. Etter en kjapp utdeling av goodiebags, timeplan, litt praktisk informasjon og et lagbilde, så var det klart for innsjekking. Alt gikk som smurt og vi kom oss etter hvert på flyet som først tok oss til Qatar og nærmere bestemt Doha. Her hadde vi 1 time stop-over før Qatar airways skysset oss videre til vår final destination, Dubai. Etter at alle hadde fått bagasjen sin i Dubai hadde vi en felles buss som kjørte oss til Emirates Academy, hvor vi skulle holde hus de neste ni nettene. Det var allerede ganske sent på kvelden da vi ankom EA, så det holdt med utdeling av romnøkkel og litt praktisk informasjon.

Dag 2, søndag:
Morgenen etter var det hele i gang. De 9 dagene som skulle være et pust i bakken for ellers travle og arbeidsomme deltakere. Etter 4-5 måneder med kulde og mørketid, så var det også noe annet som fristet VELDIG!! Sol og varme.

Kirby, som forøvrig er århundrets reiseleder, hadde satt opp en felles handling av mat denne morgenen. Vi gikk i samlet tropp for å handle alt fra frokost, mellommåltider og lunsj. Rommene vi bor på har et lite og handy kjøkken hvor man kan lage sin egen mat om man ønsker.

Etter frokost var det klart for treningscampens første praktiske time. Vi alle tok på oss shorts og t-skjorter og ruslet ned til stranda. Det var klart for Teambuilding med undertegnede. Dette var ikke timen som stilte størst krav til fysisk kapasitet, men heller sosial kapasitet. Vi hadde alt fra stikkball til navnelek, «finn et avisbud», assosiasjonsleken og litt synging før vi avsluttet med en stafett. Det var helt klart at folk begynte å bli kjent nå, stemningen var bra og isen hadde myknet opp, både på grunn av sola og stemningen. Helt kjente med hverandre var de derimot ikke. Det fikk vi merke allerede i leken «finn et avisbud», hvor man skulle stille seg bak den man trodde var det jeg ropte ut. Jeg ropte ut «løp til den du tror har en mastergrad». Her var det da en person som løp og stilte seg bak Thomas Tangnes. Alle som kjenner Thomas vet at han er god på å fortelle historier, og denne historien kommer jeg til å få høre for resten av mitt liv. Til deg som stilte deg bak Thomas; du gjorde virkelig dagen for han der. Godt jobba!

Etter Teambuildingen var det klart for sightseeing. Alle som har vært i Dubai vet at det er mye å se og oppleve. Vi valgte å sette opp en felles buss som først gikk til området rundt Dubai marina og den fantastiske utsikten der. Etter at alle hadde fått tatt de bildene de ønsket var det klart for avreise til neste sted. Vi skulle til den gamle delen av Dubai. På veien hadde vi selvfølgelig den beste turguiden i Kirby, som fortalte oss masse spennende om både Dubai, folkene, økonomien, kjente bygninger osv. Da vi ankom gamlebyen gikk vi rundt i noen minutter før vi tok båt-taxi over til den andre siden. Her kom vi til både krydder- og gull soukhen, hvor alle fikk litt tid til å gjøre de ærender de ønsket.

Noen timer senere satt vi på bussen tilbake til akademiet, hvor vi skulle gjøre oss klar for dagens andre praktiske økt. Det var nå klart for å teste ut den fysiske kapasiteten gjennom en god gammeldags boot camp. Pernille, Martine og Lotte var trenerne for anledningen. Ikke la deg lure av det søte og snille smilet deres. Dette var en tøff time og virkelig en god start på uka som kom. Alle var enige i at det var en tøff time, men det var ikke annet enn smil å se på alle deltakerne. De likte det, og de likte å presse seg. Under alle timene er det du selv som bestemmer hvor hardt du ønsker å kjøre, men det var ikke mange som sparte på kruttet her. Slitne, men fornøyde gikk alle tilbake på rommene for en velfortjent dusj. Det var nå klart for den årlige tradisjonen; felles middag på Cheesecake Factory på Mall of Emirates. Med utsikten til en av verdens mest kjente skibakker (innendørs selvfølgelig) får man definitivt valuta for pengene her. I hvertfall om man ser på porsjonene. Det er nok ikke mange som har gått sultne ut av denne restauranten. Etter en hyggelig første dag med aktiviteter var alle stuptrøtte og klare til å komme seg i seng.

Dag 3, mandag:
Etter litt såre og ømme muskler fra gårsdagens boot camp passet det perfekt med en litt roligere variant denne morningen. Det var klart for yoga og bevegelighet med Lene Puntervold. Jeg tør å påstå at det er ikke mange i Norge som slår denne dama når det kommer til bevegelighet, dans og grasiøsitet (om det er et ord). Etter 1.5 time med mange morsomme og utfordrende bevegelser var folk klare for beachen. De hadde 5 timer til neste økt, så her var det bare å slikke sol mens man kunne.

Presis kl 16:00 sto Inger Houghton klar for sitt foredrag om idrettsernæring. Deltakerne og de andre trenerne satt skuelystne for å vente på å få noen gode tips til hva man kunne gjøre for å forbedre kostholdet sitt og dermed få bedre utnyttelse av treningen. Inger kom med masse gode tips og jeg tror de fleste kunne ta med seg noe vettugt fra dette foredraget.

Neste på timeplanen fulgte bare 10 minutter etter foredraget og det var klart for en CrossFit-økt med nevnte Inger og hennes dyktige makker, Pia Seeberg. De styrte timen med jernhånd og det var moro å se alle de svette og slitne deltakerne etter timen. Definitivt en vellykka og morsom treningsøkt.

Dag 4, tirsdag:
Tirsdagen startet med oppmøte kl 09:00 ved bassenget. Vi skulle ta bussen til en utendørs treningspark hvor vi har holdt TRX- og RIP-trainer timene de siste tre årene. Til tross for noen smådrypp fra himmelen, så virket det som alle hadde det veldig moro under Alexander og Ida´s time. De gjorde i hvertfall en veldig bra jobb med å holde alle engasjerte og i aktivitet. Dette er en time som i alle år har fått veldig gode tilbakemeldinger. Da timen var ferdig kom sola opp og folk var klare til å slå i hjel litt tid ved å gjøre ulike aktiviteter. Noen dro på shopping, noen dro på stranda, mens andre dro tilbake på akademiet for å slappe av ved bassenget.

Etter to dager med ganske tøffe treninger, så var det klart for en liten frikveld fra trening. Men før det, så skulle vi ha dagens siste aktivitet. Pia tok oss gjennom et foredrag i mental trening på en fantastisk måte. Her ga hun oss flere tips til hva vi kunne gjøre for å være snillere med oss selv og samtidig stille sterkere i hverdagen. Det å trene hjernen er også viktig.

Dag 5, onsdag:
Etter en liten frikveld fra fysiske utfordringer, så var folk skikkelig rusta og klare for treningscampens løpetime med Pernille. Dette har vært en time som har fått mye skryt, både i fjor og i år. Det er nok mange som går og gruer seg til timen, men som ser at man også kan gjøre løpetrening morsomt. I hvertfall når man krydrer det med litt mobilitet, løpeteknikk og intervaller. Deltakerne ble veldig positivt overrasket over både timen og seg selv. Etter løpetimen hadde man 7 timer til rådighet før neste aktivitet sto på planen.

Det var da Ian Houghton´s tur med både foredrag og praktisk time innen bevegelse og 3D-trening. Selv om man alltid har trent i 3D, så er dette blitt en veldig populær greie. Jeg tror kanskje ikke det finnes så mange som er så ydmyke og dyktige på å få frem sine tanker på en nyansert måte, som det Ian er. Og selv om det finnes en del motkjempere til dette temaet, så ble dette lagt frem på en veldig ryddig og nyansert måte som alle kunne ta med seg litt informasjon fra.

Den praktiske timen var også moro, hvor alle deltakerne fikk testet variasjoner av allerede kjente øvelser. Tror dette hjalp deltakerne til å tenke litt bredere om trening og bevegelse, og ikke alltid låse seg fast i bestemte mønstre.

Dag 6, torsdag:
Torsdagen fikk man sove litt frempå. Oppmøte var kl 08:30 for å ta felles transport tilbake til treningsparken hvor vi var tirsdag. Nå var det duket for Calisthenics, eller egen kroppsvektstrening med Alexander og Ida. Når oppvarmingen var Jenka, så kan man kanskje se for seg hvor moro resten av timen var. Her var det mange som fikk satt sin første hodestående. Håndstående og mange andre partytriks fikk man også teste.

Etter noen timer i sola var det klart for Espen Arntzen og hans velrenommerte foredrag om «Optimal Helse». Et av de beste foredragene og foredragsholderne innenfor helse- og treningsbransjen. Espen kan snakke helt til noen stopper han, og det var stor interesse for temaet. Noe tidsbruken på spørsmålsrunden viste. Den tok nesten like lang tid som selve foredraget gjorde. Jeg har sagt det før og sier det igjen. Det er ikke mange som innehar en så bra generell kunnskap om trening, helse og kosthold som Espen har. Det er rett og slett veldig imponerende.

Etter foredraget var det klart for en time med undertegnede. Her var det mobilitet, minibands og en liten sirkeltreningsøkt som sto i fokus. Mobilitet var en blanding av teori og praksis, setemuskulaturen brant under minibands-settene og både sangferdighetene, smilemusklene og hjertet fikk testet seg under sirkeltreningen. Timen ble også rundet av med en liten Bring sally up-sekvens.

Dag 7, fredag:
Nå var det duket for den store dagen. Brunch-dagen. Ukas høydepunkt som mange meldte i etterkant. For å fyre opp stemninga og få frem gliset, så var det ingen som passet bedre enn selveste Mr. King of dancing- Sølve Sundrehagen. Deltakerne gliste i takt med sola som kom utover morningen. Her var standarden for resten av dagen satt. Og for en dag det ble. Kl 12:00 møtte 54 brunch-klare personer opp ved bassenget. Etter fem dager i treningsklær var det hyggelig å dolle seg litt opp og ta på seg både kjole, skjorter, blazere og pensko. Mye flotte mennesker! Vi gikk dermed samlet ned til brunchen og fant bordet vårt ute i solskinnet. Her satt vi rett ved siden av bandet for ettermiddagen. Hun har vært der hvert år og det er like hyggelig å se henne hver gang. Og FOR en stemme. Utrolig dyktig og skaper en god atmosfære ved siden av maten og drikken. Jeg klarer ikke å sette ord på hvor fantastisk denne brunchen er. Det er som å komme inn i en kulinarisk fornøyelsespark der kun din egen magesekk setter begrensninger. Det er buffet og du kan spise så mye du bare vil. Når vi nordmenn tenker buffet, så er det vanlig å tenke at kvaliteten er litt så som så, men dette er som å gå på en skikkelig fin restaurant og få det beste du kan se for deg å spise. Det ene overgår det andre, og man vil bare tilbringe flere dager her. Uheldigvis er det bare i fem timer, men disse fem timene blir jaggu brukt godt. I år, som de foregående årene, ble lista lagt rimelig høyt allerede fra starten. Du vet at stemningen er god og musikken er bra når omtrent hele gruppa står og danser etter «I´m happy» klokken 14:00. DER startet det, og resten av dagen ble bare ett stort glis. De som ønsket hadde muligheten til å gå videre til et annet sted etter at brunchen var ferdig, hvor det var mer som et stort utested. Klokken er fortsatt bare 17:30. Enkelte var i god form, andre var i overkant god form. Enkelte dro hjem tidlig, andre nattbadet. Så her var det noe for alle. Hvert år har jeg hatt en surveymonkey, og hver gang scorer denne til 100 %. Det er utrolig moro å gjøre noe annet enn bare trening, og dette er en fin måte å bli skikkelig kjent med hverandre.

Dag 8, lørdag:
Denne dagen ble en litt sånn hent deg inn-dag, hvor man fikk velge litt selv hva man gjorde. Noen gikk ned på stranda, noen trente, andre gikk på shopping, mens noen var litt slitne fra fredagens strabaser. Det var dermed ingenting på planen før kl. 16:00. Da var det klart for Morten Heierdal fra Antidoping Norge. Han hentet jeg ned et par dager i forveien, slik at han fikk møtt gruppa litt før han skulle foredrag. Man tenker fort at jeg hentet han ned bare for det foredraget han hadde, men dette er så mye mer. Morten er utrolig dyktig, han er en bra fyr og en person som alle liker veldig godt. Derfor er han også viktig for selve campen, ikke bare for det ene foredraget han hadde i 1 time og 45 min. Morten brukte foredraget til å fortelle sin egen historie om doping og gikk etter hvert over til å snakke om doping/anabole steroider som et samfunnsproblem. For en gripende historie og for en fortellerevne. Dette er kunst! Morten er en utrolig ressurs for gruppa og prehabtreningscampen.

Etter foredraget var det klart for avslutningsmiddagen. Uka nærmet seg ferdig. Vi hadde dog 1 dag til, men siste dag ble heller brukt til at man kunne gjøre det man ville. Noen ville legge seg tidlig og andre ville gjøre unna siste del av shoppingen. Derfor var det greit å ha avslutningsmiddagen denne dagen. Vinay (sjefskokken for anledningen) og Kirby hadde gjort en fantastisk jobb hele dagen for å få i stand dette. Først startet vi med en tur inn på kjøkkenet hvor vi fikk se Vinay i sitt rette element, hvor han sto å kokkelerte og lagde mat til 54 personer. Det er så moro å se en skikkelig god kokk «in action». Alt ser så effektivt og grasiøst ut. Ingenting blir lagt til tilfeldighetene. Etter selve inspirasjonstimen inne på kjøkkenet hadde Vinay en liten teoretisk del også, hvor vi fikk gode tips til både hvilke råvarer man bør ha på kjøkkenet, en ukesplan på mat og litt mer om hvordan man kan sette sammen sunne og gode måltider på en rask og effektiv måte. Deretter kom første forretten, som var en type eggmuffins, og den smakte selvfølgelig helt himmelsk. Her var lista lagt. Nå trengte vi å få opp konkurranseinstinktet litt, og dermed var det klart for stolleken. Her gikk Janne seirende ut av leken og fikk seg noen fine premier fra Ida og Norwegian Gravity. Neste ut var hovedretten og etter litt aktivitet og dansing ved stolene, så var folk litt sultne igjen. Om forretten var himmelsk, så vet jeg ikke hva hovedretten kan beskrives som. Det var rett og slett helt fantastisk. Neste ut var pakkeleken og to heldige vinnere vant hver sin premie når pakken ble sendt rundt med hvert sitt kompliment. Til slutt kom desserten og alle gledet seg til nok en fin matopplevelse. Den levde også opp til forventningene og folk var mette og fornøyde. Kvelden ble avsluttet med en quiz fra turen og kåring av den personen som hadde gitt best inntrykk og vært hyggeligst med alle på turen. Premien fra AFPT var en valgfri utdannelse til en verdi av 50 000 kr. FOR en premie!! Alle som var interesserte i dette stilte seg opp, og alle kunne stemme på deres favoritt. Den som fikk flest stemmer var Eirik Holmset(?) og han ble så utrolig glad og gledet seg masse til å ta i bruk premien når han kom hjem. Til slutt ble det også utdelt diplom for deltakelsen i prehabtreningscampen. Da var det bare å komme seg i seng og gjøre seg klar for siste dag.

Dag 9, søndag:
Siste dag var i gang. Man våknet til et skikkelig plaskevær, men det var ingen som lot seg stoppe av været når det var duket for Core med Lene. Det var store vanndammer på banen, men har var det bare å kjøre på. En veldig fin time, hvor alle fikk seg litt inspirasjon til hvordan man kan trene kjerne på flere ulike måter, både ved å motvirke bevegelse av kjernen, men også skape bevegelse i dette området. Veldig gøy og nesten alle var helt kjørt i magemusklene.

Sist, men ikke minst, så var det klart for Martine Slotvik og hennes Martine´s class of fun. Mange vil kanskje si at man sparte noe av det beste til slutt, og det er jeg kanskje enig i. Her var det og fyr og flamme allerede fra første sekund og man vet hva man får av Martine. Det regnet kattunger gjennom hele timen, men det så ikke ut til å gjøre noe med humøret til verken Martine eller deltakerne. Alle danset, bevegde seg, gliste og lo. Første delen var en litt mer salinspirert time, og siste del var det bungee-strikkene som fikk unngjelde. Jeg kan med hånda på hjertet si at dette var en perfekt måte å avslutte campen på. Det rant både regn og svette nedover ansiktet til deltakerne og med et krigersk blikk kom de seg gjennom timen på helhjertet måte. Utrolig gøy!!

Dag 10, mandag:
Her var det oppmøte kl 05:00 ved bassenget. Det var klart for returreise til Oslo Lufthavn Gardermoen. Dagene går så ekstremt fort i godt lag, og det var akkurat den følelsen jeg satt igjen med. Jeg kunne ha fortsatt i flere uker til, men alt godt har også sin ende. Turen ble avsluttet med både klemmer, tårer og gode ord på Gardermoen. Hver enkelt reiste hjem til sitt. Noen skulle opp til nord, mens andre skulle hjem til sine respektive hjem i Trøndelag, vestlandet og sørlandet. FOR en gjeng, og FOR en tur!! Utrolig gøy.

Hovedfokuset med turen er å dra ned til varmere klima for å dele treningsglede med en hel skokk av andre mennesker uten å egentlig snakke om fettprosent, hva man må spise for å være fit, hvor ofte man må trene for å være slank osv. Vi har derimot mye fokus på treningsglede, variasjon og mengder med smil i løpet av turen, og det ble delt ut haugevis med klemmer, high fives og positive kommentarer. Vi trener, men vi koser oss også med god mat og drikke på kvelden. Variasjon er også viktig på en slik tur. Her var alle innafor komfortsonen, og alle var utenfor komfortsonen. Undertegnede var innafor komfortsonen på styrketimene, men så fort det ble mer steg og koordinasjon, så så jeg plutselig ut som en sjøkreps på asfalten. Det var dette jeg mestret dårligst, men det var samtidig det likte best. Dette er en tur som bare blir mer og mer populær, også blant gutta, for at man ser at det å utfordre seg litt på andre momenter innen trening er en god ting. Man hører jo alltid at det er utenfor komfortsonen ting skjer. Man kan jo være uenig og enig i det, men det er i hvertfall slik at man utvikler seg best utenfor komfortsonen og det er moro å teste kroppen på uvante måter.

Jeg er meget stolt og priviligert til at jeg kan få lov til å arrangere en treningsreise i Dubai med så mange fantastiske deltakere, trenere og foredragsholdere. Jeg kunne ikke drømt om en bedre gjeng å reise med. Om noen hadde sagt til meg for fem eller ti år siden at jeg skulle arrangere en treningsreise med noen av de beste trenerne og foredragsholderne i Norge og Europa, så hadde jeg bare sagt at nå har du smakt på bestemors gamle muggost igjen. Det er utrolig gøy at Prehabtrening har hatt nærmere 160 personer med seg på tur over tre år. Jeg sitter bare å rister på hodet. Det er så utrolig gøy.

Det er så mange jeg vil takke for denne turen, og det er urettferdig å trekke ut noen, da det er så mange som har bidratt til at denne turen ble som den ble.

Takk til:

 • Alle deltakerne som bidro til at dette ble den beste turen hittil. Det var god stemning fra vi reiste til vi dro. Dere gjorde jobben vår utrolig enkel.
 • Alle trenerne og foredragsholderne for mange faglige gode timer og foredrag, men hovedsakelig for smilene, vennligheten, empatien og treningsgleden. Man ser virkelig at dere digger det dere gjør, og det er utrolig moro
 • Casall Norge som var hovedsponsor på klær. Tusen tusen takk for alle de fine treningsklærne
 • Rasmus Kongsøre for en helt fantastisk jobb med å forevige turen i bilder og videoer, samt vært en viktig brikke for miljøet og stemningen i gruppa. Takk for at du ble med!
 • De flinke jentene i Norwegian Gravity for alle de fine premiene til ulike konkurranser
 • Thomas Tangnes og The Workout for fine goodiebags og premier
 • AFPT for en fantastisk premie (1 valgfri utdannelse) til vinneren av «årets person» på turen
 • Inmotion essentials for alle de fine armbåndene til både trenerne, foredragsholderne og deltakerne.
 • Vinay Tangen og Feinschmecker for en fin gave (3-retters middag med vinpakke for to personer) til vår bildekonkurranse.
 • Miiego for to hodetelefoner til to heldige vinnere av «de to mest positive på denne timen»
 • Ropes for ett bungee-strikk til den heldige vinneren av «den som strålte mest treningsglede under timen til Martine».
 • Martin Norum og Benjamin Christensen for to eksemplarer av boka «Sterkere. Fra trent til veltrent». Dette gikk til de to som virket mest faglig interessert under turen
 • Treningssenterkjeden Evo Fitness for 1 års gratis medlemskap til en av de som vant bildekonkurransen
 • ShapeUp for 1 års medlemsskap til en av de som vant bildekonkurransen

Da gjenstår det bare å si takk for i år og på gjensyn til neste år.

Nedenfor finner dere et bildedryss av hva som foregikk i Dubai, samt en heeeel del store smil og mye latter