Tilbakeblikk Prehabtreningscamp Dubai 2018

Les mer og se haugevis med bilder fra den morsomme treningscampen vi hadde i Dubai

Søndag morgen 18.mars møttes 39 forventningsfulle og ivrige deltakere og instruktører på Gardermoen. Vi var klare for den fjerde treningscampen i rekken med Prehabtrening i Dubai. Noen reiste med en venn eller kjæreste, noen reiste alene, noen for første gang og noen for fjerde gang. Før avreise fikk alle deltakerne utdelt hver sin goodie-bag med diverse stæsj fra våre flotte samarbeidspartnere. I goodie-bagen fikk samtlige en 3-pack med minibands fra Bootybuilder, en treningsoverdel fra Casall og en termo-drikkeflaske fra Casall. Vi hadde også ordnet flymat og alle deltakere og instruktører fikk med seg to måltider hver fra Mind The Body, en frokost og en middag. Herfra var det klart for innsjekk og boarding. Via Stockholm landet vi i Dubai søndag kveld og var klare for innsjekk på Akademiet der vi bor.

Dag 1
Mandag morgen startet med mathandel og frokost før vi gikk samlet til stranda. Stranda ligger omtrent 10 min gåavstand fra akademiet, en fin liten rusletur på morgenkvisten. Her skulle vi starte med teambuilding i regi av Tommy Lande for å ha det litt moro, røre på oss, og ikke minst bli bedre kjent. Strålende sol og 30 grader som holdt seg gående stort sett gjennom hele uka. Etter mye lek og moro på stranda var det tid for ukas første treningsøkt, nemlig bootcamp med Pernille Kaldhussæter. Her ble deltakerne delt inn i lag som skulle utføre ulike stafetter som både foregikk på land og delvis i vann. Mange avsluttet økta med en god dukkert for å kjøle seg ned. Etter trening var det noen timer tilgjengelig til å slappe av, pakke ut, komme seg på plass og spise lunsj. Mange tilbragte mesteparten av tiden ved bassenget utenfor akademiet for å slikke litt etterlengtet sol. Kl 18:00 møttes vi for å reise til Mall of the Emirates for en felles middag på Cheesecake Factory. Dette er en tradisjon på prehabtrenings reiser. Med utsikt over slalåmbakken på kjøpesenteret og enorme mengder mat og kake var det mange som koste seg. Etter middag var det tid for litt shopping og deretter var det å komme seg i seng. I løpet av hele uka holdt vi en bildekonkurranse gående. Alle som ønsket kunne legge ut bilder med hashtag´en #prehabtreningidubai2018 og være med i trekningen av 3 fine premier. Vinnerne ble kåret i slutten av uka da alle bildene var ute. De tre premiene vi var så heldige å gi ut var: Et årsabonnement fra treningsmagasinet ShapeUp, 1 års gratis trening i treningskjeden EVO fitness og til slutt en 3-retters middag med vinpakke for 2 personer fra en av landets flotteste restauranter, nemlig Feinschmecker. Mange gode grunner til å knipse noen blinkskudd underveis i uka her altså.

Dag 2
Tirsdag startet kl 08:45 med løpetime på stranda med Pernille. Pernille er utdannet løpecoach og skulle ta med deltakerne på en effektiv og morsom økt. På en tur som dette har man alltid med deltakere som ikke er spesielt glade i å løpe, og målet med denne økta er at alle skal kjenne på godfølelsen og mestringsfølelsen ved å løpe. Økta startet med teknikktrening og løpsdriller før vi avsluttet med intervaller. En fin start på dagen med høy puls og mye svette. Etter løpetrening var det tid for litt sightseeing. Vi tok en busstur gjennom byen og videre til gamlebyen. Med litt informasjon og fakta underveis fikk vi både lært litt og sett masse. I gamlebyen tok vi turen gjennom de ulike soukhene. Tekstil-soukhen, krydder-soukhen og gull-soukhen. Her fikk vi handlet masse deilig nøtter, krydder, snacks, flere kjøpte seg noen tradisjonelle plagg og diverse smykker og gaver. Vi tok vanntaxi over til andre siden av elven og ble hentet av bussen igjen. Tilbake på akademiet var det tid for litt mat før oppmøte til dagens foredrag av Alexander Aalerud. Alex holdt et interessant foredrag om trening med egen kroppsvekt og om hvordan man kan bruke dette i egen trening. Dette var noe vi skulle få satt mer i praksis senere i uken. Etter foredrag med Alex var det klart for bootcamp med Lotte Oxholm på basketballbanen utenfor Akademiet. Lotte hadde arrangert en god gammeldags sirkeltrening med masse energi, tunge styrkeøvelser og mye trøkk! Her fikk vi svettet godt og kjørt på, rett og slett en knallbra økt. Med utsikt over det kjente seilbygget Burj Al Arab var det tid for å knipse noen bilder etter økta.

Dag 3
Etter to tøffe treningsøkter på tirsdag, startet vi onsdagen litt roligere. Da var det dags for yoga og bevegelighet med fantastiske Lene Puntervold på stranda. Her var det mange stive kropper som fikk satt smidighet og bevegelighet på prøve. Vi avsluttet økta med å sette alt vi hadde gått gjennom til en sammenhengende sekvens hvor flere mestret hodestående og flere andre posisjoner for første gang. Etter trening var det tid for noen timer på stranda for de som ønsket det. Senere den dagen var det klart for et nytt foredrag. Denne gangen var det Henrik Westgaard som stod for praten og foredraget handlet om motivasjon. Her fikk vi gjort oss opp noen tanker rundt prioriteringer og stress i hverdagen samt hørt noen interessante historier fra Henrik selv. Etter foredrag bar det videre til basketbanen for dagens andre treningsøkt. Etter en noe roligere økt på morgenen var alle klare til å smelle til med litt høyere intensitet. Nå var det klart for Bungee-time med Martine Slotvik og Lotte Oxholm. Martine og Lotte har begge lang erfaring som Bungee-instruktører og vet godt hva de driver med. Mange fikk testet ut dette verktøyet for første gang, mens andre hadde prøvd det ut tidligere. Vi kjørte gjennom en partner-økt hvor vi jobbet med både styrke, koordinasjon, spenst, hurtighet og utholdenhet. Nok en knallbra time på basketbanen med masse trykk og mye motivasjon fra to ekstremt dyktige energibomber av noen instruktører.

Dag 4
Torsdag var det på’n igjen med to nye treningsøkter samt et foredrag. Dagens første økt ble hold i regi av Alex og Ida Sveinsson og foregikk i TRX-parken. Fra TRX-parken har vi nydelig utsikt over Dubai Marina med skyskrapere så langt øyet kan se. I nærheten er også Skydive Dubai så det lander stadig vekk fallskjermhoppere rundt oss. Vi tok bussen på morgenen der Ida og Alex stod klare for å ta oss i mot. Her var det duket for en god økt med TRX og RIP-trainer som verktøy. Gruppa var delt inn i to grupper som igjen var delt inn i partnere. Vi jobbet halvparten av økta med TRX og halvparten av økta med Rip-trainer. Her fikk vi testet både under- og overkroppstyrke samt hurtighet og eksplosivitet. En veldig artig økt med mye melkesyre, smil, latter og svette. Etter økta valgte noen å dra på beach club, noen på shopping, noen på sightseeing osv. Senere på ettermiddagen kom Espen Arntzen og holdt et spennende foredrag om treningsbransjens utvikling- på godt og vondt. Espen har mye erfaring på dette området og vet hva han snakker om. Han refererte både til egne historier samt forskning som gjorde foredraget interessant og fint. Etter foredraget var det klart for dagens siste felles aktivitet, nemlig Tommys class of snacks! Her fikk vi kjørt en god økt med elementer fra både styrke og utholdenhet og vi benyttet oss av utstyr som minibands, vektskiver, hantler, kettlebells osv. En utfordrende og veldig god økt. Tradisjonen tro avsluttet vi med en liten ”knebøy-challenge” med låta ”Bring Sally Up”, for de som kjenner til den. For de som ikke gjør det, sjekk den ut 😉 MYE melkesyre, ”shaky legs” og grimaser her altså. Videre var det bare å komme seg tidlig i seng, for fredag var det klart for en stor dag, nemlig Friday Brunch!

Dag 5
Fredag var det klart for en litt annerledes dag, nemlig Friday Brunch. Hver fredag arrangerer hotellkjeden Al Qasr en helt fantastisk brunch med all mat og drikke du kan tenke deg. Denne har vært en del av programmet hvert år, og kommer til å bli værende der i lang tid. Før brunch var det duket for en treningsøkt for å få opp smilepulsen og stemninga. Martine holdt en helt rå time for oss som var delt opp i tre deler. Vi startet med en høypuls del til musikk, fortsatte med litt mer koreografi og dans og avsluttet med en minibands-økt. Her var det mange som fikk satt rytmen på prøve og vi fikk så definitivt varmet opp dansefoten for resten av dagen. En av våre gode samarbeidspartnere, som for øvrig har vært oss med på tur alle fire årene, er Inmotion Essentials. Alle deltakere og instruktører var så heldige å få hvert sitt nydelige armbånd fra Inmotion. Disse skulle vi pynte oss med til brunch!

Kl 11:30 møttes alle for avreise til brunchen. Etter å ha trasket rundt i treningstøy i 4 dager var det flott å se alle i finstasen med penkjoler, høye hæler, skjorte og dress. En sulten og spent gjeng ankom brunchen og fikk en dag de sent vil glemme. I fire timer spiste, drakk, danset og sang vi så mye vi kunne.

Friday Brunch tilbyr mat fra de fleste kjøkken du kan tenke deg; indisk, kinesisk, mexicansk, argentinsk, fransk, ja du skjønner. En hel sal full av nydelig sjømat og sushi, grillmat av beste kvalitet og alt du kan drømme om av tilbehør. Videre har de en helt utrolig dessertavdeling som gjør det veldig vanskelig å stoppe. Sjokoladefontener, alle mulige slags kaker, frukt og bær, is, makroner og alt en dessertmeny kan inneholde. For de som ønsket alkohol er det også utallige barer rundt på området som serveres sine respektive drinker. Her er det altså bare å forsyne seg og spise til man sprekker. Med live musikk og stekende sol satt dette standarden for en fantastisk artig dag. Etter Brunch bar det for de fleste videre til en Beach Club som heter Zero Gravity. Her fikk vi danset fra oss og de som ønsket holdt festen gående utover kvelden og natta. Friday Brunch leverte som vanlig og jeg tror absolutt alle kan leve lenge på denne dagen!

Dag 6
Lørdag morgen startet litt roligere enn de andre dagene tidligere i uken. Det var greit å få sovet ut litt, slappet av ved bassenget og tatt en rolig morgen og formiddag. Hele uken var vi knallheldige med været og kunne kose oss ute i etterlengtet sol og opp mot 30 grader. Rett utenfor akademiet hvor vi bor har vi som sagt et stort basseng, solstoler, tennisbane, gressplen, bordtennis, basketballbane og diverse annet. Det er også en hyggelig restaurant og en liten kiosk på området. Litt utpå dagen var det klart for en treningsøkt på stranda, denne gangen skulle vi få skrudd på magemusklene med Lene. Lene holdt en fin time der hun gjennomgikk ulike core-øvelser og teknikk ved kjernetrening. Her fikk vi plukket opp mange gode tips og øvelser som vi kan spice opp vår egen trening med hjemme.

På ettermiddagen var det duket for ukas avslutningsmiddag, da turen dessverre nærmet seg slutten. Denne ble holdt på uteområdet ved akademiet der personalet på kjøkkenet grillet nydelige burgere, kjøtt og indisk kylling til oss med godt tilbehør. I løpet av kvelden hadde vi diverse leker, konkurranser og kåringer samt noen taler og utmerkelser. Vi er så heldige å ha med oss mange gode samarbeidspartnere på tur som har bidratt med mange flotte premier. For å nevne noen ble det gitt bort klær fra Norwegian Gravity og boka ”Sterkere” fra Martin Norum og Benjamin Christensen. AFPT (akademiet for personlig trening) var med som samarbeidspartner i år igjen, og var så rause å lodde ut hovedpremien under årets tur, nemlig en kostholdveilederutdannelse til en verdi av 20.000,-. Den heldige vinneren av denne premien ble stemt frem av alle deltakerne og instruktørene og ble gitt til den som vi alle mente hadde bidratt på en god måte på turen ved å ta vare på andre rundt seg, være inkluderende og positiv. En veldig hyggelig kveld med mye skravling, latter, god mat og hyggelig selskap.

Dag 7
Siste dag på treningscamp var booket med to treningsøkter og et foredrag. Først ut var trening med Ida og Alex i TRX-parken. Her skulle vi få jobbet med egen kroppsvekt, par-øvelser, litt akrobatikk og turninspirert trening. Dette var en kjempemorsom time der mange fikk testet nye øvelser og kjent på mye mestring. Ingenting er som å få til noe man aldri trodde man skulle, og nettopp det fikk mange av oss gjort i dag. Vi avsluttet økta med et par konkurranser hvor det også her ble delt ut klær fra Norwegian Gravity som premie. Etter trening bar det hjemover for noen, noen ville dra en siste tur på shopping og noen ville slikke de siste solstrålene. Litt senere på dagen var det klart for ukas siste foredrag som ble ledet av Tommy Lande. Tommy hadde invitert alle instruktørene og foredragsholderne som et panel til en debatt der alle kunne delta. Her snakket vi om og diskuterte alt fra trening, kosthold, kroppspress, ungdom og trening, sosiale medier og mer. Både instruktører og deltakere kom med mange gode innspill og kommentarer underveis og vi fikk alle luftet tankene våre. En fin måte å ta opp temaer man lurer på og høre fra folk som jobber i bransjen, men også de som ikke gjør det. Etter debatt var det duket for ukas aller siste treningsøkt. Nå var det klart for Crossfit med Tommy. Her var det bare å klinke til og bruke opp det siste man hadde av energi og krefter før flyturen hjem. En utrolig bra økt med mye svette, høy puls og sure bein. Økta bestod av en 3-delt partnerøkt der vi jobbet med både styrke og kondisjon ut fra ulike timing-prinsipper man ofte bruker i Crossfit. Etter trening var det tilbake på rommene og pakke sakene før oppmøte senere på kvelden.

Det var en sliten og litt trist gjeng som måtte ta farvel med sol, sommer, ferie, Dubai og hverandre for denne gang. En helt fantastisk uke fylt med nye vennskap, masse sosial tid, mye trening, spennende foredrag, læring, latter, sol, varme og moro var over. Vi er så takknemlige for at dere alle ville bli med oss på tur til Dubai og vi setter ekstremt stor pris på at dere velger å bruke vinterferien deres sammen med oss. Tusen hjertelig takk for en fantastisk tur alle sammen, den hadde ikke blitt den samme uten akkurat deg.

Også en stor takk til instruktørene og foredragsholderne som ble med på denne turen. Jeg er veldig stolt og ydmyk over å ha med så dyktige og hyggelige folk på tur. Dere gjør denne turen til en av de mest ekte og joviale treningsturene på markedet.

Vil også benytte muligheten til å takke alle sponsorer og samarbeidspartnere for denne turen:

– Casall for fantastiske klær og fin flaske til alle deltakere og instruktører
– Booty builder og Haakon Larsen for minibands
– AFPT for kostholdsveileder-utdannelse
– Inmotion Essentials og Monica Øien for de fine armbåndene
– Feinschmecker for den flotte 3-retters middagen med vinpakke for to personer
– Evo Fitness for 1 års gratis trening til en av deltakerne
– Martin Norum og Benjamin Christensen for bøkene
– Norwegian Gravity og Ida for klærne
– ShapeUp for et årsabonnement på bladet deres til en av deltakerne

Er allerede kommet godt igang med planlegging av nye turer, så følg med på Facebook, Instagram (@Prehabtrening ) og her på hjemmesiden for mer informasjon. For å se flere bilder fra denne turen, gå inn på instagram og hashtagen #prehabtreningidubai2018.

På gjensyn!