Styrketrening for god nakke- og rygghelse

Les mer om treningsprogrammet «Styrketrening for god nakke- og rygghelse» her

Passer for deg:

  • som har/har hatt smerter/irritasjoner/begrenset mobilitet i nakke/rygg
  • som ønsker å bli sterkere og øke toleransegrensen i områder rundt nakke/rygg
  • som føler at smerter/irritasjoner/begrenset mobilitet i nakke/rygg begrenser hverdagslige gjøremål, trening eller idrettslige prestasjoner
  • som ønsker å ufarliggjøre trening og bevegelse av områder rundt nakke/rygg

Du trenger: tilgang til treningssenter

Dette programmet inneholder 4 fullkroppsøkter i uka. Programmet kan fint kombineres med kondisjonstrening, yoga, mobilitet eller ulike gruppetimer.

Mer om treningsprogrammet
Hensikten med dette treningsprogrammet er at du skal trene styrketrening som normalt, men ha ekstra fokus på øvelser som har vist seg å være bra for god nakke- og rygghelse. “Rehabiltering” etter smerte, skade, irritasjoner eller lignende trenger ikke gjøres med dørgende kjedelige øvelser. Man har sett at det å finne øvelser man syns er moro å utføre, samtidig som de gir deg litt utfordring, har gitt bedre resultater da det er noe man gjennomfører og har en positiv innstilling til. Mange syns det kan bli veldig monotont og kjedelig å gjøre typiske småøvelser opptil flere ganger om dagen. Derfor har jeg utviklet dette programmet som skal gjøre treningen mer lystbetont og motiverende for deg. Det vil være gøy, utfordrende og lærerikt å gjennomføre dette programmet. Hovedmålet er å gjøre nakken og ryggen sterkere og samtidig øke toleransegrensen for hva områdene tåler, men sidemålet er også at du skal bli sterkere i hele kroppen, mestre nye øvelser, lære mer om styrketrening, øke muskelmassen og samtidig redusere fettprosenten. Treningsprogrammet inneholder detaljerte øktplaner og periodeplaner med beskrivelse og video av alle øvelser, samt testing i for- og etterkant. Ved å benytte deg av treningsprogrammet vil du kunne følge utviklingen din på en systematisk og oversiktlig måte. Med testing i for- og etterkant av perioden vil du kunne se progresjonen du har hatt. Dette bidrar til motivasjon og kontinuitet rundt treningen, som igjen er med på å danne gode rutiner og vaner. Programmet passer for deg som ønsker å gjøre nakken og ryggen sterkere og øke toleransegrensen til hva områdene tåler av belastning før det oppstår en smerte/overbelastning/irritasjon/skade.

Vi tilbyr i tillegg individuell oppfølging underveis gjennom mail og google sheets. Dersom du er usikker på noe rundt treningsopplegget, har spørsmål om spesifikke øvelser, trenger veiledning i forbindelse med belastning, trenger motivasjon underveis eller har andre spørsmål er vi tilgjengelige for dette.  Dette gjør at du vil kunne få enda mer ut av treningen din og få den rette veiledningen du trenger, uten å måtte betale noe ekstra.

Treningsprogrammet er laget av Tommy Lande. Tommy er utdannet osteopat, massør og personlig trener. Han har jobbet som osteopat i 3 år og som personlig trener i 10 år. Med over 11 000 timers erfaring fra personlig trening og behandling begynner man etter hvert å finne ut hva som fungerer og ikke fungerer. Mine viktigste verdier som trener og terapeut er å hjelpe andre til en enklere og bedre hverdag- hvor frykt, smerte, irritasjoner eller skader ikke skal begrense hverdagslige gjøremål. På følgende grunnlag har jeg utarbeidet dette treningsprogrammet som viser at man fortsatt kan gjøre «morsomme» og utfordrende øvelser, selv med et annet delmål.

For spørsmål og mer informasjon, ta kontakt med ptovernett@gmail.com